Motivul pentru care prețul sucului de portocale ar putea să crească. Care este explicația?

Autor: B.H.
Actualizat: 27 mar 2020, 17:03

Nu este pe lista alimentelor indispensabile, însă în această perioadă, sucul de portocale este cumpărat de tot mai multe persoane. De ce ar putea crește prețul acestuia?

Pandemia de coronavirus a produs nenumărate schimbări, inclusiv în industria alimentară. Specialiștii au observat o cerere tot mai mare pentru sucul de portocale, lucru care va duce la o creștere substanțială a prețului plătit la raft pentru acest produs.

Citeste si: Alerta: Nu deschideti geamurile! Nor de praf asiatic deasupra Romaniei

Motivul pentru care prețul sucului de portocale ar putea să crească. Care este explicația?

Aparent, sucul de portocale nu ar trebui să fie pe lista alimentelor care să își modifice prețul, însă specialiștii au constatat că prețul sucului de portocale pe piața futures a crescut cu peste 20% în această lună. 

Citeste si: Coronavirus România, 27 martie. 1.292 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus 

O posibilă explicație ar fi grija oamenilor pentru adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos în timpul pandemiei de coronavirus.

Cum sucul de portocale conține vitamina C, acesta a fost epuizat rapid din magazine, totul din dorința oamenilor de a-și întări sistemul imunitar.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cererea a crescut, dar oferta este una limitată, având în vedere restricțiile de transport, dar și problemele legate de forța de muncă de pe plantații, în contextul respectării distanței sociale.

"Pandemia de COVID-19 lovește în plin atât cererea, cât și oferta pentru sucul de portocale. Sunt căutate produsele care au proprietatea de a întări sistemul imunitar, însă nu există suficiente mijloace de transport pentru a aduce produsul pe piețe."

, a spus Stephen Innes, reprezentant al unei companii de brokeraj, potrivit bbc.com .

Citeste si: Solistul trupei Rammstein, Till Lindemann, depistat pozitiv cu coronavirus

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.