Prognoza meteo: vine din nou iarna peste Romania! Cod galben de ninsori

Autor: B.M.
masina pe strada iarna

Prognoza meteo: vremea intra intr-un nou proces de racire in Romania. Cand incep ninsorile.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de vremea rea pentru mai multe zone din Romania.

Prognoza meteo: cand vine iarna peste Romania

Atentionarea meteo este valabila in perioada 30 martie, ora 22:00, 2 aprilie, ora 10:00.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, pe parcursul zilelor de 31 martie si 1 aprilie cu precadere in sudul tarii, unde vantul ce va sufla in general moderat va amplifica senzatia de frig.

In timpul noptilor si al diminetilor se vor inregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade si se va produce bruma, la inceput in jumatatea de nord, apoi si in cea sudica.

Din noaptea de luni spre marti (30/31 martie) pana in dimineata de miercuri (01 aprilie), aria precipitatiilor predominant sub forma de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane si a celei submontane, centrul si sud-vestul tarii, unde se va depune strat de zapada.

In partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare. Vantul va prezenta local si temporar intensificari in toate regiunile, cu viteze mai mari, in general de 60…70 km/h in zona montana inalta si cu rafale de 50…60 km/h in Muntenia, sudul Banatului si pe litoral.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coronavirus Romania: cat mai dureaza izolarea oamenilor in casa

Citeste si: Primul ventilator mecanic creat de români a trecut de primul test de funcţionare. Video

Prognoza meteo: cod galben de viscol si ninsori in 14 judete

Suplimentar, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori si viscol valabil in intervalul 30 martie, ora 22:00- 1 aprilie, ora 10:00.

In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali și de Curbura, in sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi si in vestul si nordul Olteniei si sudul Banatului temporar vor fi ninsori in general moderate cantitativ si se va depune strat de zapada local consistent.

In zona montana inalta, vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, in special pe parcursul noptii de luni spre marti (30/31 martie).

 

Taguri:

Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.