Ordonanța privind amânarea plății ratelor nu a mai fost publicată în Monitorul Oficial. Care este motivul?

Autor: B.H.

După ce a anunțat că persoanele care au rate la bănci vor putea amâna plata acestora pe o perioadă de până la 9 luni, acum, Florin Cîţu vine cu noi precizări. Ministrul Finanțelor a explicat de ce ordonanța nu a mai fost publicată în Monitorul Oficial.

Scutirea de la plata ratelor a fost vestea care a bucurat o mulțime de români, având în vedere că în foarte multe firme a fost impusă măsura șomajului tehnic, lucru care va duce automat la scăderea veniturilor.

Deși ordonanța privind amânarea plății ratelor urma să fie publicată în Monitorul Oficial, acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă la scurt timp a venit și explicația din partea autorităților.

Citeste si: Prognoza meteo: vine din nou iarna peste Romania! Cod galben de ninsori

Ce se întâmplă cu ratele românilor? 

Săptămâna trecută, Florin Cîțu anunța că Guvernul a aprobat OUG privind suspendarea plății ratelor către bănci, măsură menită să vină în sprijinul persoanelor fizice și juridice care au de achitat rate la bănci și ale căror veniuri au fost afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus. 

Formularea "persoane afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus" a stârnit controverse, oamenii fiind nedumeriți cu privire la felul în care se va aplica această măsură.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Primul ventilator mecanic creat de români a trecut de primul test de funcţionare. Video

Astăzi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a lămurit situația ordonanței referitoare la plata ratelor, explicând de ce nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

"Ordonanța care amână plata ratelor romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare.

Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare. Varianta cu toate observatiile incluse se va publica dupa sedinta de guvern de astazi.", a scris Florin Cîțu pe facebook.

Astfel, ordonanța va fi din nou analizată în ședința de Guvern, urmând să fie modificate aspectele care nu erau suficient de clare.

Citeste si: Ministrul Educației, scrisoare deschisă. Măsuri pentru elevi și profesori

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.