Dacă până acum folosirea cardului de sănătate era necesară pentru obținerea de servicii medicale, acum, autoritățile au decis să schimbe acest lucru.
Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?
Pe toată durata stării de urgență s-a decis ca folosirea cardului de sănătate să nu mai fie obligatorie.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În plus, persoanele infectate cu COVID-19 vor putea fi tratate în spitale chiar dacă sunt nu asigurate, iar termenul de valabilitate al biletelor de trimitere se va prelungi cu 90 de zile. Guvernul a mai decis și consultarea pacienților simptomatici la distanță, toate aceste măsuri fiind luate pentru a controla mai bine criza coronavirusului pe teritoriul României.
"În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate. Practic serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, materialele sanitare, medicamentele și dispozitivele medicale pot fi acordate și validate fără semnarea cu cardul național de asigurări sociale de sănătate. O altă prevedere importantă privește tratarea pacienților, servicii medicale, materiale sanitare și medicamente necesare pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19. Toate persoanele de pe teritoriul României beneficiază de aceste servicii, indiferent de calitatea de asigurat sau nu a acesteia.", a spus Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, potrivit mediafax.ro.