Coronavirus se poate testa cu un aparat care depisteaza gripa la animale. Veterinarii sar in ajutorul romanilor

Autor: L.S.
Actualizat: 25 ian 2021, 12:20

Șefa laboratorului Universității Veterinare București, susține că noul virus poate fi depistat de aparatele folosite la utilizarea analizelor de gripă porcină și aviară la animale.

Maria Gurău, șefa laboratorului Universității Veterinare, coronavirusul poate fi confirmat de aparatele numite PCR, folosite pentru depistarea gripei la animale.

Acestea aparate pot arăta dacă virusul este activ în corp sau nu, în doar opt ore.

Reprezintă metoda cea mai sigură, cea mai sensibilă și cea mai specifică în diagnosticul unei boli. În cazul discuției noastre, covid-ul 19„, a precizat Maria GUrău, șefa laboratorului Universității Veterinare București.

Cinci aparate au fost donate statului de către Spitalul Veterinar București, iar cele mai multe există în mai multe județe din România la Direcțiile Sanitar-Veterinare și pot fi folosite și pentru testele de coronavirus.

Potrivit medicului Valentin Boldea, aparatele trebuie reconfigurate pentru a funcționa, apoi dotate cu kituri speciale pentru a depista noul virus coronavirus.

O importanţă deosebită trebuie acordată pentru a scurta timpii de aşteptare între momentul recoltării probelor şi obţinerea rezultatului ”, spune medicul Valentin Boldea.

România a intrat luni seara în scenariul 4, după ce Ministrul de Interne, Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care anunța că bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 2.109.

De asemenea, Marcel Vela a transmis că județul Suceava și opt comune limitrofe vor intra în carantină totală, din cauza numărului mare de cazuri confirmate cu coronavirus la Spitalul Suceava.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, numărul persoanelor decedate au ajuns la 65, 22 fiind înregistrate în Suceava.

Citeste si: Coronavirus- Masura de izolarea in case functioneaza! In Italia, Franta si Spania a scazut clar numarul de noi imbolnaviri

Citeste si: Coronavirus- Cati oameni au murit in China? 42.000 de urne cu cenusa au fost date familiilor

Citeste si: Coronavirus- Rata reala a mortalitatii. Ce arata primul studiu de amploare despre coronavirus