Ciorba de urzici - reteta bunicii din Oltenia

Autor: L.S.
Actualizat: 25 ian 2021, 16:40

Ciorba de urzici este o mancare de post extrem de usor de preparat, dar si foarte sanatoasa. Iata reteta bunicii mele din Oltenia.

Ciorba de urzici- reteta bunicii din Oltenia INGREDIENTE:

500 g frunze de urzici
3 linguri orez
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1 radacina mica pastarnac
1 catel usturoi
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
1 lingura leustean tocat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
500 ml bors/ suc de la o lamaie

Citeste si: Reteta de post- Paste cu legume la cuptor

Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume

Citeste si: Quesadilla- reteta mexicana

Ciorba de urzici- reteta bunicii din Oltenia PREPARARE:

Am spalat foarte bine urzicile sub jet de apa rece, le-am oparit, apoi le-am tocat mai mare, nu fin ca pentru piure.

Am calit ceapa tocata marunt cu 1 morcov mic ras si pastarnatul tocat cuburi mici, apoi am turnat apa, cam 3 cani. Se adauga orezul si un catel de usturoi pisat.

Am pus si urzicile tocate, dupa ce orezul a fiert si am mai adaugat apa, cam o cana. Se lasa la clocotit si se toatna bors sau zeama de lamaie. Sarea si piperul, leusteanul si patrunjelul vor desavarsi gustul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pofta buna!

Citeste si: Beneficiile urzicilor. De ce să le consumi în această perioadă?

Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti ciuperci

Citeste si: Reteta Briam- Ghiveci grecesc de legume