Masca obligatorie: cat rezista coronavirus pe o masca

Autor: B.M.
Actualizat: 06 apr 2020, 17:20
Masca obligatorie: cat rezista coronavirus pe o masca

Cat rezista coronavirus pe o masca, in conditiile in care autoritatile au decis purtarea de masca obligatorie in 6 judete.

Purtarea de masca a devenit obligatorie in 6 judete de pe teritoriul Romaniei, potrivit unor hotarari luate de autoritatile locale. Masura a fost impusa si de alte state din Europa, in incercarea de a limita raspandirea coronavirusului.

Studiile arata insa ca virusul rezista mai mult timp decat se credea pe suprafata mastilor.

Citeste si: VIDEO- Se gasesc din nou masti in farmacii! Cat costa una si cate poti sa cumperi

Citeste si: Cum sa te ingrijesti acasa daca esti bolnav sau suspect de coronavirus. Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Masca obligatorie: cat rezista coronavirus pe o masca

Potrivit unor studii realizate de cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong, coronavirusul poate rezista zile intregi pe diverse suprafete. Spre exemplu, pe otel inoxidabil si plastic virusul rezista pana la patru zile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce este si mai surprinzator este faptul ca, pe suprafata exterioara a unei masti, virusul rezista pana la o saptamana, o perioada foarte lunga.

„Acesta este exact motivul pentru care este foarte important să nu atingeți exteriorul unei măști, în cazul în care purtați una”, a spus dr. Malik Peiris, participant la studiu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Masti medicale. Ghid de utilizare masca medicala

Masca obligatorie: cum dezinfectam masca si suprafetele pe care le atingem

Mai mult, recent s-a descoperit ca dezinfectatii obisnuiti, dar si inalbitorul de rufe, nu sunt foarte eficienti in distrugerea virusului. Este recomandat astfel ca cei care poarta masti sa le arunce pe cat posibil dupa prima folosire.

In cazul in care acest lucru nu este posibil este recomandat ca mastile sa fie spalate in masina de spalat la o temperatura mare, dupa care sa fie calcate cu fierul de calcat.

Nu uitati si sa va spalati frecvent pe maini: virusul poate fi distrus printr-o simpla spalare temeinica pe maini cu apa si sapun.

Masca obligatorie: in ce masura ne protejeaza masca de CORONAVIRUS?

Potrivit specialistilor, masca nu protejeaza 100% impotriva coronavirus, insa ofera o forma de protectie suplimentara in momentele in care suntem nevoiti sa iesim in spatiul public si nu putem pastra distanta sigura fata de cei din jur.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.