Cum își va petrece Klaus Iohannis Paștele? Îi sfătuiește pe toți românii să facă acest lucru

Autor: B.H.

În plină pandemie de coronavirus, sărbătoarea Paștelui va arăta complet diferit față de cum eram obișnuiți. Klaus Iohannis a spus cum își va petrece Paștele în acest an.

Dacă alte țări au tendința de a relaxa măsurile impuse pentru a ține sub control criza coronavirusului, Klaus Iohannis atrage atenția că în România nu se poate vorbi despre acest lucru la momentul actual, având în vedere că vârful epidemiei nu a fost încă atins.

Citeste si: "Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?" Iată răspunsul venit din partea autorităților

Duminica aceasta, Biserica Catolică sărbătorește Învierea Domnului, urmând ca peste o săptămână, creștinii ortodocși să facă același lucru. Pentru că este o sărbătoare cu o mare însemnătate pentru credincioși, Klaus Iohannis atrage atenția că nu este un moment potrivit pentru a uita de restricții.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum își va petrece Klaus Iohannis Paștele? Îi sfătuiește pe toți românii să facă acest lucru

Klaus Iohannis va sărbători Paștele duminica aceasta, iar pentru a-i convinge pe oameni să rămână în case, șeful statului a precizat cum va arăta programul său în acest weekend.

Citeste si: Coronavirus România, bilanț oficial: 4.761 persoane infectate și 209 decese

"Eu, personal, voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică și pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumina, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga.

Asta vă aștept, dragi români, să faceți cu toții.(...) Este foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități. Dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav pentru foarte multă lume.", a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Citeste si: Germania depăşeşte pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus