Obiceiul care ar trebui să dispară după pandemia de coronavirus. Un expert american avertizează: "Să nu mai faceți asta niciodată!"

Autor: B.H.

Specialiștii spun că pandemia de coronavirus va produce schimbări pe toate planurile. Un expert american este de părere că un obicei vechi de sute de ani ar trebui să dispară după această perioadă.

Noul coronavirus a paralizat întreaga lume, a dus la decesul foarte multor persoane, iar dacă în anumite zone criza pare să fie pe final, în altele, această problemă de sănătate este doar la început.

Citeste si: Coronavirus: ce spune Politia despre cei care ies sa cumpere miel de Paste. Vor fi amendati sau nu?

Experții care au studiat evoluția coronavirusului sunt de părere că acesta va provoca schimbări importante atât pe plan economic, cât și social.

Obiceiul care ar trebui să dispară după pandemia de coronavirus. Un expert american avertizează: "Să nu mai faceți asta niciodată!"

Anthony Fauci, specialistul american în boli infecțioase, este de părere că va fi nevoie ca oamenii să renunțe la anumite obieiuri după ce această criză va trece, iar unul dintre ele este salutul prin strângerea mâinilor.

Citeste si: Încă o vedetă criticată pentru că poartă costum de protecție: "Mai mult decât superficială!" Ai recunoscut-o?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Specialistul este de părere că strângerea mâinilor poate fi un real pericol nu doar pentru transmiterea coronavirusului, ci și atunci când vine vorba despre alte boli, motiv pentru care oamenii ar trebui să renunțe la această formă de salut.

"Probabil vă întrebați care sunt lucrurile pe care ați putea să le faceți și ce ar fi bine să nu faceți după asta (n.r pandemia de coronavirus).

Unul dintre ele este spălarea atentă a mâinilor. Un alt lucru este să nu vă mai strângeți mâinile niciodată. Nu cred că ar trebui să ne mai strângem mâinile vreodată, ca să fiu sincer cu voi. Nu doar pentru a preveni coronavirusul, ci și pentru a scădea numărul cazurilor de gripă.

Dacă a reveni la normal înseamnă să ne comportăm ca și cum nu ar fi existat niciodată problema coronavirusului, nu cred că asta se va întâmpla până când nu vom fi în situația de a proteja populația cu un vaccin."

, a spus Anthony Fauci, specialist în boli infecțioase, potrivit time.com.

Citeste si: Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19