Un nou posibil simptom al coronavirusului. Ce descoperire au făcut specialiștii?

Autor: B.H.
Actualizat: 14 apr 2020, 13:58

Coronavirusul este principala preocupare a oamenilor de știință, aceștia încercând să descopere toate simptomele asociate acestei boli. Iată un nou posibil simptom al coronavirusului.

Toți specialiștii din domeniul medical sunt interesați să descopere cele mai importante informații legate de felul în care coronavirusul acționează la nivelul organismului.

Citeste si: Coronavirus: moare sau nu virusul la temperaturi mai mari de 25 de grade? Anuntul oficial facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Principalele simptome ale infecției cu coronavirus sunt febra, oboseala, tusea uscată, dar pot să mai apară și dureri de cap, dureri în gât sau diaree.

Pe lângă aceste manifestări, specialiștii au mai descoperit și alte simptome, care apar mai rar, dar care ar putea anunța din timp o posibilă infectare cu noul coronavirus.

Un nou posibil simptom al coronavirusului. Ce descoperire au făcut specialiștii?

O echipă de specialiști din Spania oferă noi informații despre simptomele asociate coronavirusului. Specialiștii au descoperit că anumite leziuni apărute la nivelul degetelor de la picioare ar putea anunța infecția cu COVID-19, înainte de debutul simptomelor deja cunoscute. 

Consiliul General Spaniol al Podologilor atenționează că în cazul mai multor persoane diagnosticate cu coronavirus au fost descoperite leziuni la nivelul picioarelor asemănătoare cu cele provocate de varicelă sau rujeolă.

Citeste si: Marcel Vela, anunț important despre noua ordonanță militară: "Am luat măsuri împreună cu Patriarhia Română"

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Specialiștii spun că astfel de leziuni au fost descoperite în cazul pacienților confirmați cu coronavirus din Italia, Franța și Spania, în special în rândul adolescenților și copiilor.

"Sunt leziuni de culoare mov care apar în general în zona degetelor și se vindecă de la sine, fără să lase cicatrici.", au spus specialiștii, potrivit news.com.au.

Deși acest simptom poate să apară destul de rar și este nevoie de teste suplimentare pentru a vedea legătura științifică între acesta și COVID-19, experții atrag atenția că autoritățile ar trebui să fie atente

la acest detaliu, putând astfel să depisteze coronavirusul în special la persoanele asimptomatice.

 

Citeste si: Traian Băsescu, apel către Klaus Iohannis: "Este urgent!"