La ce riscuri se expun cei care curăță alimentele cu dezinfectant? Sfatul specialiștilor: "Clorul nu este făcut pentru a curăța produsele alimentare"

Autor: B.H.

Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri că nu e necesară curățarea alimentelor pentru a preveni infecția cu coronavirus. La ce pericole se expun cei care ignoră aceste sfaturi și aplică dezinfectant pe produsele alimentare?

Studiile care au arătat că noul coronavirus poate supraviețui pe diferite suprafețe i-au determinat pe mulți oameni să aplice dezinfectant sau clor inclusiv pe alimentele cumpărate de la supermarket.

Citeste si: Cu câte zile înainte de apariția simptomelor pot fi contagioși pacienții infectați cu coronavirus? Iată ce au descoperit oamenii de știință

Specialiștii în sănătate atrag atenția asupra acestui obicei, precizând că cei care fac acest lucru își pun sănătatea în pericol.

La ce riscuri se expun cei care curăță alimentele cu dezinfectant?

Din dorința de a ține la distanță coronavirusul, unele persoanele tind să ducă la extrem ideea de igienizare. Astfel, au apărut situații în care oamenii au aplicat dezinfectant sau clor pe ambalajele produselor cumpărate din comerț sau chiar pe legume și fructe.

Citeste si: Reactia Bisericii dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut schimbarea acordului cu Ministerul de Interne

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Experții în sănătate atenționează că șansele ca noul coronavirus să se răspândească prin intermediul alimentelor sunt foarte mici, motiv pentru care este suficientă spălarea legumelor și fructelor cu apă. În plus, se recomandă curățarea și igienizarea corectă a mâinilor, aceste măsuri fiind suficiente pentru a preveni infecția cu COVID-19.

"Da, poate exista riscul de infectate dacă cineva strănută deasupra alimentelor, iar tu le atingi imediat și apoi le mănânci, dar șansele sunt foarte mici.

Clorul nu este făcut pentru a curăța mâncarea sau alte produse alimentare. Ingerarea unei cantități de clor poate provoca probleme grave de sănătate", a spus Dr. Tamika Sims, director la Consiliul Internațional de Informații Alimentare, potrivit insider.com.

Clorul poate determina apariția iritațiilor la nivelul gurii, pielii sau ochilor. În plus, dacă este inhalat, acesta poate cauza probleme respiratorii.

Citeste si: Adevărul despre coronavirus, dezvăluit de un medic de renume din Turcia