”Pentru noaptea de Înviere să știți că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paștele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă. Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în același timp e posibil să fie niște măsuri neobișnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.
”Sunt discuții pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populație, dar în același timp sărbătoarea să aibă loc și să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”, a adăugat acesta.
La rândul său, premierul Ludovic Orban a susținut marți seara, la Europa FM, că modalitatea stabilită prin acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă pentru zilele de Paște nu îi pune în pericol pe credincioși.
Citeste si: Reactia Bisericii dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut schimbarea acordului cu Ministerul de Interne
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
“Lumina se distribuie din casă în casă, de către preoți și de voluntarii din parohia respectivă, cu sprijinul forțelor de ordine”, a spus șeful executivului.
În ceea ce privește sănătatea voluntarilor, premierul a spus: „Sunt obligați să poarte măști, mănuși … ei nu transmit. Dau punga de Paști sau lumină. E interacțiune directă, dacă ei sunt înzestrați cu mască și cu mănuși de protecție?”
Citeste si: Coronavirus- Legatura surprinzatoare intre Covid- 19 si kefir. Ce spun specialistii