Ce se va întâmpla în România după Paște? Alexandru Rafila: "La o săptămână - zece zile de la Paște, vom avea..."

Autor: B.H.

Autoritățile atenționează că vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins, în România, după sărbătorile pascale.

Cu toate că până în prezent nu am asistat la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în România media fiind de 300-400 de cazuri noi zilnic, autoritățile atrag atenția că pericolul nu a trecut și că regulile trebuie respectate în continuare cu strictețe.

Citeste si: Recomandarile Politiei Romane pentru perioada Sarbatorilor Pascale

Ce se va întâmpla în România după Paște? Alexandru Rafila: "La o săptămână- zece zile de la Paște, vom avea..."

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, se așteaptă ca numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus să crească în mod semnificativ după Paște. Astfel, Alexandru Rafila estimează că s-ar putea ajunge la 10-12,000 de cazuri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: IPS Teofan solicita Guvernului sa permita credinciosilor de Paste sa mearga "pentru un minut pana in fața bisericii sau la cimitir"

"Așteptăm perioada aceea, între 25 aprilie și 1 mai, ca să putem să vedem dacă într-adevăr ne aflăm în zona aceasta de platou sau vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri. La o săptămână- zece zile de la Paște, vom avea undeva între 10.000

și 12.000 de cazuri, poate chiar puțin mai mult.În privința deceselor, este imposibil de estimat, pentru că depinde cine se îmbolnăvește: dacă se îmbolnăvesc cei din categoriile cu un risc mai mare sau populația tânără, adulții tineri, caz în care decesele ar fi de așteptat să fie mai puține. Cheia este dacă vom reuși să protejăm, din punct de vedere al transmiterii bolii, persoanele vârstnice. Aceste persoane sunt tentate poate mai mult decât alții să încerce să respecte tradiția și atunci expunem la un risc care este destul de mare, iar chestiunea asta are repercusiuni inclusiv asupra capacității de a acorda
asistență medicală, dacă avem multe persoane vârstnice care s-ar infecta în perioada următoare.",
a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Câte persoane au trecut vămile României în ultimele 24 de ore