Cum să nu te îngrași de Paște? Trucurile care te ajută să îți păstrezi silueta

Autor: B.H.

Este o perioadă în care mesele îmbelșugate iau locul dietelor stricte, astfel că există riscul ca după sărbători, cântarul să arate câteva kilograme în plus. Cum să nu te îngrași de Paște?

Cozonacul cu multă nucă, sarmalele, ouăle roșii sau friptura de miel nu lipsesc de pe nicio masă în perioada sărbătorilor pascale. Deși sunt delicioase, aceste preparate au foarte multe calorii și consumate într-un mod haotic își pot pune amprenta într-un mod negativ asupra siluetei.

Citeste si: Anuntul lui Klaus Iohannis dupa prelungirea starii de urgenta

Cum să nu te îngrași de Paște? Trucurile care te ajută să îți păstrezi silueta

Tentațiile culinare sunt peste tot în această perioadă și puțini sunt cei care pot rezista în fața acestora. Experții în nutriție sunt de părere că este suficient ca oamenii să țină cont de câteva trucuri pentru a preveni apariția kilogramelor în plus după mesele copioase de sărbători.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Joia Mare- De ce se inrosesc ouale de Paste. Legende si obiceiuri

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să nu te îngrași de Paște.

1. Asigură-te că ai un mic dejun bogat în proteine

Nu în mod întâmplător se spune că micul dejun este una dintre cele mai importante mese de peste zi.

Având în vedere acest aspect, este foarte important ca prima masă a zilei să fie bogată în proteine. Astfel, senzația de foame va apărea mult mai târziu, ceea ce înseamnă că vei consuma mai puține calorii.

2. Ai grijă la porții

De Paște poți face excepții și poți consuma preparatele favorite, iar dacă vrei să nu te îngrași este esențial să ai grijă la cantități.

Mănâncă puțin din toate.

3. Mare atenție la dulciuri

Chiar dacă pare aproape imposibil, încearcă să nu faci excese alimentare, în special atunci când vine vorba despre dulciuri și de preferat ar fi să le alegi pe cele preparate în casă.

4. Consumă responsabil băuturile alcoolice

Poate nu ți se pare un detaliu foarte important, dar și băuturile alcoolice pot contribui la apariția kilogramelor în plus.

Sunt bogate în zahăr, ceea ce înseamnă un conținut caloric ridicat. Încearcă, pe cât posibil, să le consumi în mod responsabil și să nu uiți de hidratare în această perioadă. 

5. După sărbători, scapă de tentațiile culinare

Dacă în zilele de sărbătoare poți mânca de toate, dar cu limită, după sărbători încearcă să scapi de tentațiile culinare. Este important să te întorci la alimentația sănătoasă, bogată în fructe și legume și să eviți, pe cât posibil, alimentele procesate.

Citeste si: Prăjituri de Paște. Cele mai bune prăjituri cu care îți poți răsfăța familia, la masa de Paște