Ordonanta militara 9: restrictii noi anuntate de Marcel Vela

Autor: B.M.
Actualizat: 16 apr 2020, 18:23

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat Ordonanta Militara 10, care prevede instituirea de noi interdicii pentru romani.

Documentul vine dupa ce ministerul de Interne a incheiat un acord cu Biserica Ortodoxa Romana privind impartirea Pastelui si a Luminii Sfinte.

Astfel oamenii nu vor putea lua parte la slujbe nici in incinta, nici in afara bisericilor, painea sfintita va fi impartita de voluntari ai bisericii, ci nu de politisti, asa cum era initial, in timp ce Lumina va fi distribuita in noaptea de Înviere tot de clerici si voluntari "in pragul casei sau la fereastra, fara ca oamenii sa iasa in strada".

Citeste si: Raed Arafat avertizeaza: "Dacă nu respectăm regulile de Paște, vom putea avea creșteri în 14 zile. Vor fi pomeni, după sărbători"

Citeste si: Raed Arafat, anunt oficial: cat mai tin masurile de izolare

Ordonanta militara 10: principalele prevederi

Iata principalele declaratii ale lui Marcel Vela

Intram de mâine intr-o perioada foarte importanta pentru evolutia viitoare a luptei impotriva coronavirusului

Fac apel la români sa respecte prevederile Ordonantelor Militare si recomandarilor de la Biserica Ortodoxa

Sunt constient ca e greu, ca sarbatoarea de Paste e importanta, dar sunt increzator ca vom trece peste aceasta perioada dificila

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Starea de urgenta a fost prelungita. Avem un dusman comun: noul tip de coronavirus. Structurile MAI nu se relaxeaza in aceasta perioada.

Azi am semnat ordonanța militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania

Am adoptat o excepție pentru persnalul navigator în ce privește carantinarea dacă nu au simptome

Lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, pe o rază de 30 km, sunt exceptați de la izolare dacă nu au simptome

Piețele agroalimentare rămân deschise în această perioadă cu condiția respectării tuturor Ordonanțelor Militare. Fac un apel la managerii și organizatorii piețelor să fie foarte atenți și să evite aglomerația.

Interzicerea exportului de grâu și produse derivate din OM 8. Articolele care interzic exportul își încetează aplicabilitatea, pentru că din discuțiile cu comercianții s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea Rezervei de Stat.

Avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină. Pentru cine credea că nu mai sunt spații pentru carantina instituționalizată, precizez că ordinul respectiv se referă la definiția izolării, care are mai multe etape.