Cum faci stufat de miel: reteta traditionala de stufat

Autor: B.M.
Actualizat: 25 ian 2021, 22:40
stufat de miel

Stufat de miel: reteta traditionala de Paste. Cum sa faci rapid si usor stufat.

Stufatul este una dintre mancarurile traditionale de Paste si este indicata pentru a fi consumata deoarece este si satioasa, dar in acelasi timp usoara pentru stomac.

Iata cum sa faci stufat de miel rapid si usor.

Stufat de miel: de ce ingrediente ai nevoie

Pentru a prepara stufat de miel ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1,5 kg carne de miel cu os (spinare, coaste, bucatele de carne, gat)
4 legaturi de usturoi verde
4 legaturi de ceapa verde
3 linguri bune de ulei de masline
sare, piper negru macinat
100 ml vin alb demisec (optional)
300 ml suc de rosii, bulion de casa sau rosii la conserva (cuburi)
o mana de verdeata tocata (patrunjel, marar)

sursa: savoriurbane.com

Stufat de miel: mod de preparare

Se taie carnea de miel bucatele si se curata cat mai mult din grasimea ei, pentru a elimina acel miros care nu este pe placul tuturor. Inainte de a prepara carnea, lasati-o sa ajunga la temperatura camerei.

In paralel pregatiti ceapa si usturoiul verde: acestea trebuie taiate rondele.

Se pune carnea de miel la prajit inr-o tigaie incinsa. Cand bucatile de miel s-au perpelit pe ambele parti, se scot pe o farfurie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se trece la prepararea sosului pentru stufat de miel.

Citeste si: Greseli pe care le faci fara sa stii cand gatesti carne

Stufat de miel: cum faci sosul pentru stufat

In aceeasi tigaie se mai adauga putin ulei si se pun ceapa si usturoiul verde la calit. Gatiti la foc mic, iar cand vedeti ca legumele incep sa se aureasca stingeti cu un pahar de vin alb, adaugati sosul de rosii si asteptati pana cand intreg amestecul fierbe.

La final se pun bucatile de carne de miel impreuna cu sosul intr-o tava si se baga la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Se scoate, dupa care se portioneaza si se serveste cald, de preferat cu mamaliguta calda si cu branza.

Citeste si: Ciorba de miel: greseala pe care sa nu o faci cand o pregatesti

Stufat de miel: se poate folosi si alta carne?

Daca se urmeaza reteta traditionala stufatul ar trebui gatit cu carne de miel. Se poate folosi insa fara nicio problema si carne de pui sau de porc.

Pentru o savoare completa, se recomanda ca bucatile de carne pe care le folosim pentru stufat sa fie lasate la marinat cu 10- 12 de ore inainte.

Stufat de miel: greseli pe care sa nu le faci cand gatesti carne de miel

Iata o serie de greseli pe care sa nu le faci atunci cand gatesti carne de miel:

- nu pune carnea de miel din frigider direct in tigaie. Las-o sa ajunga la temperatura camerei'

- nu lasa carnea de miel la marinat mai mult de 12 ore;

- nu inlatura chiar toata grasimea de pe carnea de miel cu care urmeaza sa faci stufat.

 

Taguri: