Regina Elisabeta a II-a implineste 94 de ani. Cum va fi aniversarea Reginei anul acesta

Autor: L.S.
Actualizat: 25 ian 2021, 23:45

Regina Elisabeta a II-a împlineşte marţi 94 de ani. Evenimentul, sărbătorit de obicei în familie, va fi marcat anul acesta de şi mai multă discreţie

Regina Elisabeta a II-a împlineşte marţi 94 de ani. Evenimentul, sărbătorit de obicei în familie, va fi marcat anul acesta de şi mai multă discreţie având în vedere criza coronavirusului cu care se confruntă şi Marea Britanie, notează Mediafax.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, la Londra, iar, marţi, ea împlineşte 94 de ani.

De obicei, regina îşi serbează ziua de naştere în familie, la castelul Windsor, şi îşi face apariţia şi la balconul palatului Buckingham, potrivit tradiţiei.

Anul acesta, însă, din cauza pandemiei de COVID-19, aniversarea va fi şi mai discretă.

De obicei, pentru a marca aniversarea reginei, sunt trase 41 de salve de tun din Hyde Park, 21 de salve de tun din Windsor Great Park şi 62 de salve de tun din Turnul Londrei. Însă, regina a fost de părere că acest lucru ar fi nepotrivit.

În urmă cu câteva săptămâni, regina s-a retras la castelul Windsor, împreună cu prinţul consort Philip, în vârstă de 98 de ani.

De acolo a transmis mai multe mesaje de încurajare pentru britanici, inclusiv al cincilea televizat în cei 68 de ani de când a urcat pe tron.

Deşi 21 aprilie marchează data de naştere reală a reginei, aceasta îşi sărbătoreşte oficial aniversarea în a doua sâmbătă din luna iunie. Atunci are loc parada Trooping the Colour, între palatul Buckingham şi Horse Guards Parade, la care participă peste 1.400

de militari, cu 200 de cai, şi 400 de muzicanţi.

Totuşi, anul acesta, aniversarea oficială a reginei, care ar fi trebuit să aibă loc pe 13 iunie, a fost anulată, având în vedere recomandările de distanţare socială impuse pentru stoparea pandemiei de COVID-19.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coronavirus a ucis peste 170.000 de oameni, iar numarul infectarilor se apropie de 2,5 milioane

Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa: "Următoarele săptămâni vor fi critice"

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, un nou avertisment dur: "Haideți să prevenim o tragedie"