Klaus Iohannis, anunț după sedința de la Palatul Cotroceni : "După data de 15 mai..."

Autor: B.H.
Actualizat: 21 apr 2020, 14:30

După ședința de evaluare a situației de criză de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a făcut primele declarații. Iată ce precizări a făcut despre relaxarea măsurilor luate.

Klaus Iohannis a început declarația de presă prin a le mulțumi românilor pentru că au respectat măsurile impuse de autorități. Mai mult, șeful statului a ținut să le mulțumească reprezentaților bisericii, medicilor și personalului medical, dar și autorităților pentru eforturile depuse în ultima perioadă, astfel încât situația coronavirusului să nu se agraveze în România.

Citeste si: Harta mutatiilor coronavirusului dezvaluie cu certitudine cand a aparut boala

Klaus Iohannis, anunț după sedința de la Palatul Cotroceni: "După data de 15 mai..."

După ce s-a adresat românilor și autorităților, Klaus Iohannis a anunțat ce se va putea întâmpla după data de 15 mai. Președintele României a ținut să precizeze că relaxarea măsurilor se va face gradual și doar dacă situația va fi una favorabilă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alerta in Romania: postas depistat cu coronavirus! A intrat in contact cu peste 240 de persoane. Ce localitate este afectata

"După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul deceselor scade, dacă respectăm măsurile, e clar că putem intra într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în pași. În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se reprofileze politic.

", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a criticat dur ideea carantinării persoanelor de peste 65 de ani

"Am avut un contraexemplu de la un institut bine cotat. Așa ceva nu se poate. Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă: carantinarea celor de peste 65 de ani. Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Le spun persoanelor în vârstă: stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia în carantină.

Astfel de planuri prost gândite și prost prezentate nu fac decât să inducă panica în populație. Așadar, toată lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv oamenii considerați experți. La un astfel de plan pentru România lucrăm împreună cu Guvernul Orban. E important că după 15 mai vom implementa măsuri de relaxare, gradual. Relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia și responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre noi.
Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri."
, a adăugat Klaus Iohannis.

Citeste si: O femeie infectată cu noul coronavirus a fost operată de tumoră cerebrală la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi