Anuntul lui Alexandru Rafila: ce se interzice in Romania pana la sfarsitul anului

Autor: B.M.
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat ca pana la sfarsitul anului ar putea fi interzise o serie de activitati in Romania.

Desi presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca este momentul ca Romania sa se gandeasca la un plan de relaxare a masurilor de distantare sociala incepand cu data de 15 mai, acest lucru nu inseamna revenirea la un stil de viata asemanator cu cel de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Presedintele Societatii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat ca restrictiile pentru o anumita categorie de activitati ar putea fi mentinute pentru tot restul anului.

Citeste si: Anuntul autoritatilor despre intrarea Romaniei in scenariul 5 si a inchiderii Bucurestiului

Citeste si: Tataru spune ca scolile s-ar putea redeschide la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie

Alexandru Rafila: ce restrictii se vor mentine in Romania

Alexandru Rafila a declarat ca este vorba despre evenimentele de mare amploare, care ar putea fi interzise complet in Romania pana la finalul anului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oficialul crede ca adunarile cu un numar mai mare de 100 de persoane vor fi in continuare restrictionate.

"In ceea ce priveste adunarile, eu nu cred ca in acest an adunarile de mare amploare vor fi reluate, este o parere personala. Probabil ca intre 50 si 100 de persoane o sa fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spatiu.

"Daca spatiul e mic, distantarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare in aer liber eu nu cred si nu cred ca o sa fie in nicio tara", a declarat Alexandru Rafila, conform Digi24.

Citeste si: Nelu Tătaru: Noi vom trăi cu acest virus şi în următorii doi ani

Alexandru Rafila a mai declarat ca nu crede ca mall-urile vor fi deschise, avand in vedere ca sunt zone aglomerate.

"In ceea ce priveste mallurile, eu cred ca trebuie sa se redeschida diverse tipuri de magazine, de unitati comerciale. Nu stiu daca mall-urile in sine se vor redeschide pentru ca sunt zone aglomerate", a precizat Alexandru Rafila.