Atunci cand purtati rochii de seara trebuie sa stiti ce reguli trebuie sa aplicati pentru a fi cat mai eleganta si rafinata!

Author: O.P.

Primavara este, de obicei, anotimpul preferat pentru merge la diverse petreceri. Clima blanda, natura care infloreste, razele calde ale soarelui, toate constituie elemente care te predispun la a merge la petreceri si la convivialitate. Fie ca sunt nunti, botezuri sau petreceri de absolvire, evenimentul social este un prilej extraordinar pentru a alege https://www.stephanyboutique.ro/categorie-produs/rochii-de-seara/. Si chiar daca trecem printr-o perioada dificila, stim ca acest lucru se va termina si vor veni acele zile in care vom putea participa, din nou, la gale, nunti si alte evenimente pe care le iubim. Pe masura ce zilele devin mai lungi si mai calde, invitatiile la ceremonii vor incepe sa apara. Desigur, chiar daca evenimentul va fi peste doua sau peste trei luni, intrebarea este intotdeauna aceeasi: ce sa purtam intr-o astfel de ocazie speciala? Pentru multe dintre noi, alegerea rochiei formale nu este deloc asa de simpla. Exista multe rochii de seara disponibile in magazinele online, cu forme si culori diferite, insa succesul tinutei nu este intotdeauna garantat, iar riscul de a ne simti complet in neconcordanta cu evenimentul sau cu corpul nostru sau de a ne expune la critici si judecati, care nu sunt tocmai magulitoare, este intotdeauna ceva de luat in calcul.

 

Alegerea rochiilor formale nu se poate baza doar pe gustul personal, ci trebuie facuta tinand cont de regulile codului vestimentar, adica de codul nescris al imbracamintei ce este permisa la ocazii importante. Asa ca haideti sa vedem, inainte de a ajunge la ceremonie, cateva idei clare despre rochia de purtat.

 

Alegerea rochiilor formale pentru femei: regulile de urmat!

 

Primele indicatii pentru alegerea rochiei de purtat la un eveniment social vor fi furnizate de doua elemente de importanta fundamentala: locatia aleasa pentru sarbatori si momentul in care are loc ceremonia. Mediul in care se desfasoara receptia influenteaza foarte mult tipul de rochie, deoarece, daca pentru o petrecere la o vila, eleganta si rafinata, este obligatoriu sa aveti o tinuta sic, pentru o petrecere la o locatie formala, rochia, ramanand in stil, poate fi mai sobra si mai studiata.

 

In mod similar, rochiile de ceremonie lungi nu sunt potrivite pentru evenimentele care au loc in timpul zilei, si ar trebui rezervate evenimentelor care incep dupa ora 16:00. In schimb, rochiile de ceremonie scurte sunt perfecte in timpul zilei, pentru ceremoniile care implica pranzul si nu cina. In orice caz, rochia scurta nu ar trebui sa expuna niciodata prea mult picioarele, oprindu-se sub genunchi. Fusta prea scurta, de fapt, ar putea reprezenta o problema in cazul unei posibile ceremonii de nunta din biserica. In schimb, devine o imbracaminte ideala pentru o petrecere de absolvire care are loc intr-un loc cu multi tineri, precum o discoteca, in care rochia formala poate avea si o nuanta sexy. Acelasi lucru este valabil si pentru decolteele, care nu trebuie sa fie niciodata excesive. Chiar si rochiile de seara, in cazul in care prevedeau decolteu adanc, ar trebui sa fie atenuate cu o capa sau un sal, usor si elegant, pentru a fi pastrate in timpul eventualei slujbe religioase.

 

Conceptul de baza care trebuie sa ghideze alegerea unei rochii pe care sa o poarte in timpul unei nunti este ca mireasa nu trebuie eclipsata. Deci nici haine prea somptuoase, prea stralucitoare sau albe. Culoarea alba, de fapt, este rezervata rochiilor de mireasa prin definitie, din acest motiv oaspetii nu au voie sa o poarte. Avand in vedere atunci, ca in ultimii ani, rochiile de mireasa cu diferite nuante s-au raspandit, cum ar fi alb crem, ocru, roz in nuante pastelate sau piersic, pentru a nu crea jena, ar fi indicat sa evitati fiecare dintre aceste gradatii, cu exceptia cazului in care culoarea rochiei miresei este cunoscuta dinainte.

 

Alte nuante nedorite, in general, pentru nunti sunt negrul, in mod traditional asociat cu doliu, si rosu, prea excentric si stufos, desi ramane culoarea petrecerilor de absolvire prin excelenta. In ocaziile in care este necesara o eleganta maxima, culorile blande sunt, in general, preferabile celor luminoase. Anul acesta, in special, toate variantele de roz, usor sau intens, de la roz bombon pana la nuante de corai sunt permise. Este o nuanta foarte sic si capabila sa incalzeasca orice tip de ten, combinandu-se perfect cu orice tip de piele.

 

Culorile pastelate, de la lila la albastru, de la verde la bej, alaturi de culori mai indraznete precum Toffee si Princess Blue sunt, de asemenea, foarte populare pentru rochiile formale din vara 2020. Intotdeauna in voga, modelele florale, insorite si de obicei de vara, pot fi purtate in variantele cu flori mari si spectaculoase. Alegerea unei rochii cu tonuri delicate si dulci reprezinta o strategie castigatoare, chiar daca doriti sa reutilizati tinuta pentru a doua ocazie.

Inlocuind accesoriile si schimband combinatiile, va fi posibil sa dati o noua viata rochiei, facand-o din nou originala.

 

Rochiile formale de marime plus size nu scapa de regulile stabilite pana acum. Piata ofera mai multe modele ale caror croieli, se potrivesc perfect si femeilor mai plinute, care nu vor trebui sa renunte la clasa si eleganta. Rochiile drapate, care nu marcheaza linia taliei, fustele lejere si decolteele in V, va vor permite sa dati un impuls figurii. La fel se intampla si cu rochiile de gala pentru femeile insarcinate, disponibile in multe culori la moda si in modele care pot face viitoarele mame sa se simta in largul lor. Rochiile in stil imperiu, mai mult sau mai putin lungi, stranse de o banda underbust, reprezinta o solutie decisiva pentru femeile insarcinate. 

 

Astfel de rochii, pentru orice tip de corp si pentru orice ceremonie sau eveniment, veti gasi la stephanyboutique.ro.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.