Schimbari la concediul medical! Decizia luata de Ministerul Muncii

Autor: B.M.
Actualizat: 24 apr 2020, 17:32
concediu medical

Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care schimba prevederile pentru acordarea de concediu medical.

Astfel, certificatele de concediu medical eliberate în perioada starii de urgenta, pentru cazurile de accident de munca sau boala profesionala, se transmit caselor teritoriale de pensii prin posta sau prin mijloace electronice, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Coronavirus Romania: un cartier intreg intra in caratina! In ce oras se aplica masura

Nu este nevoie de avizarea concediului medical pentru recuperarea unor indemnizatii

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ordonanta mai prevede ca pentru recuperarea indemnizatiilor reglementate de Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, în perioada starii de urgenta, nu mai este necesara avizarea certificatelor de concediu medical de catre casele teritoriale de pensii, pentru cazurile de accident de

munca de catre directiile de sanatate publica si pentru cazurile de boli profesionale sau medici de medicina muncii pentru cazurile de trecere temporara în alt loc de munca sau reducerea timpului de munca.

Citeste si: Anuntul oficial al lui Ludovic Orban: cum vom putea circula pe strada din 15 mai

Reglementari noi si pentru pensiile de urmas

Ordonanta mai prevede ca, pe perioada instituirii starii de urgenta, în cazul persoanelor care beneficiaza de pensie de invaliditate, respectiv de pensie de urmas, se suspenda termenele si procedurile pentru revizuirea

medicala. Aceasta suspendare înceteaza în 30 de zile de la finalizarea starii de urgenta.