Vine al doilea val de coronavirus? La gripa spaniola a adus cele mai multe morti

Autor: A.I.
Actualizat: 26 ian 2021, 08:00

Inca din luna februarie au inceput comparatiile intre COVID-19 si gripa spaniola, pandemia teribila ce a ucis intre 20 si 50 de milioane de oameni.

In cazul gripei spaniole, al doilea val, din toamna lui 1918, a produs cele mai multe decese, asa ca exista teama ca istoria sa nu se repete si in privinta coronavirusului.

Momentan sunt multe necunoscute in privinta coronavirusului, iar parerile sunt impartite si in privinta unui al doilea posibil val in ceea ce priveste Sars-CoV 2. Epidemiologii nu au ajuns inca la un consens in privinta posibilitatii ca al doilea val de coronavirus sa existe.

Vine al doilea val de coronavirus? La gripa spaniola a existat

„Asteptam pentru octombrie-decembrie un al doilea val”, declara recent Nelu Tataru, ministrul Sanatatii. Si Anthony Fauci, epidemiologul care coordoneaza lupta impotriva coronavirusului in SUA, considera ca un al doilea val este inevitabil. Statele Unite sunt tara cea mai afectata de coronavirus conform bilantului din intreaga lume. Peste 70.000 de oameni au murit in SUA din pricina Covid-19, iar circa 1.2

milioane de americani au fost infectati cu noul coronavirus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cercetatori ai Universitatii din Minnesota au comparat, intr-o lucrare aparuta recent, pandemia de Covid-19 cu toate cele cauzate de gripa din trecut si au ajuns la concluzia ca pandemia de Covid-19 va

dura doi ani. Cercetatorii au luat in calcul, printre trei scenarii posibile, si unul ca un al doilea posibil val, din toamna, sa fie cel mai dur. Exista, din fericire, si un scenariu in care pandemia de Covid-19 se va opri acum.