Mesaj RO-ALERT despre starea de alerta: ce anunt au trimis autoritatile

Autor: B.M.
Mesaj ro-alert

Autoritatile au trimis un mesaj RO-ALERT despre starea de alerta pentru a informa populatia asupra unor masuri de protectie.

Mesajul a fost trimis in jurul orei 14:25 si a fost insotit de alerte sonore. Astfel, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta recomanda populatiei sa respecte masurile sanitare de protectie.

De asemenea, se indeamna la purtarea mastii care sa acopere nasul si gura in spatiile inchise sau aglomerate. Autoritatile mai recomanda populatiei sa pastreze o distanta de 1.5 metri fata de alte persoane.

Trebuie evitat contactul direct, mainile trebuie spalate regulat cu apa si sapun si trebuie evitata atingerea suprafetelor pe care au pus mana si alte persoane.

Autoritatile fac apel la precautie si indeamna populatia sa nu isi atinga ochii, nasul sau gura cu mainile murdare.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre reintroducerea starii de urgenta in Romania: cand se va face acest lucru

Mesaj RO-ALERT despre starea de alerta

Iata ce continea mesajul RO-ALERT trimis de autoritati despre starea de alerta:

"STAREA DE ALERTĂ a fost instituită începând de astăzi în România. Pericolul infectării cu noul coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat.
RESPECTAȚI cu strictețe măsurile sanitare de protecție! PURTAȚI MASCA, acoperind nasul și gura, în spațiile închise sau aglomerate.
PĂSTRAȚI DISTANȚA de 1,5 m față de alte persoane și EVITAȚI contactul direct.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"NU ATINGEȚI suprafețe pe care au pus mâna și alte persoane. SPĂLAȚI-VĂ regulat mâinile cu apă și săpun. NU VĂ ATINGEȚI ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. PRECAUȚIA este extrem de importantă în această perioadă! IGSU", se arata in mesajul transmis pe telefoanele mobile.

Citeste si: Care sunt motivele pentru care vom putea parasi localitatea dupa 15 mai: lista completa

Stare de alerta 15 mai: ce nu avem voie sa facem din 15 mai

Parlamentul a aprobat in cursul zilei de miercuri proiectul de lege privind starea de alerta care urmeaza sa fie instituita in Romania incepand cu data de 15 mai.

Documentul aduce obligatii pentru cetateni, precum purtarea mastilor de protectie in spatii publice inchise, in spatiile comerciale sau in mijloacele de transport in comun.

Nu va mai fi nevoie de declaratie pe proprie raspundere pentru deplasarea in interiorul localitatilor. De asemenea, deplasarea intre localitati se va face doar din motive justificate si doar cu completarea unei declaratii pe proprie raspundere.

Desi unele restrictii se vor ridica, altele raman in vigoare si sunt prevazute chiar amenzi pentru nerespectarea lor. Iata lista completa a restrictiilor care raman in vigoare din data de 15 mai.

Citeste si: Cel mai murdar loc din supermarket. Ce trebuie sa eviti cand mergi la cumparaturi