Raed Arafat, reacție dură după ce oamenii au refuzat să le fie măsurată temperatura: "Este dreptul tau, dar nu mai intri în..."

Autor: B.H.

Măsurarea temperaturii corporale a dat naștere unui val de critici și s-a ajuns chiar și la violență atunci când oamenii au refuzat această practică. Ce crede Raed Arafat despre această situație?

Pentru a gestiona cât mai bine criza coronavirusului, în contextul în care oamenii nu mai sunt obligați să rămână în case, autoritățile au decis ca la intrarea în magazine, oamenilor să le fie măsurată temperatura.

Această practică a fost aspru criticată de anumite persoane, iar pe marginea ei au apărut mai multe teorii legate de furtul de date personale.

Citeste si: Preot retinut pentru viol si abuz sexual. Scandalul de la Episcopia Husilor

Raed Arafat, reacție dură după ce oamenii au refuzat să le fie măsurată temperatura: "Este dreptul tau, dar nu mai intri în..."

Având în vedere că foarte mulți oameni au refuzat să le fie măsurată temperatura corporală, Raed Arafat a postat pe contul personal de facebook un mesaj prin intermediul căruia a explicat în ce constă această procedură.

Mai mult decât atât, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat dur, ținând să le transmită celor care nu sunt de acord cu această măsură că li se va interzice accesul în anumite spații.

Citeste si: Astazi incepe inscrierea pentru testarea gratuita a bucurestenilor. Cine poate sa afle daca e infectat cu coronavirus

"Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Masurarea individuala a temperaturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase.

Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoana simptomatica, iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie.

Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa persoanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.

Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora.

In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze.", a scris Raed Arafat pe facebook.

Citeste si: Un microbuz a luat foc pe autostrada A1- FOTO