Klaus Iohannis, declaratie de presa: "Ne pregătim să atragem fonduri substanţiale pe care le vom folosi în beneficiul românilor”

Autor: L.S.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban au avut o intalnire pe tema fondurilor europene alocate Romaniei

Iata ce a declarat presedintele Klaus Iohannis:

"Ne-am concentrat pe 2 teme: fondurile europene și legile justiției.

Fondurile UE- propunerea Comisiei o găsim bună- fondurile vor fi discutate la pachet cu cele pentru revigorarea economică.

Vom beneficia și noi de mai multe fonduri europene decât am avut în plan înainte de criză.

Avem de-a face cu un proiect al CE prin care României i se alocă fonduri importante.

Urmează negocierea, acest plan va fi negociat între liderii statelor, apoi în PE și în parlamentele naționale. Vor primi și firmele posibilitatea să folosească acești bani, vom investi în infrastrucrură, în sistemele publice.

Noi suntem hotărâți pentru a primi o alocare cât se poate de substanțială.

Prima etapă de negociere- în 18-19 iunie.

Legile justiției- sateliții PSD încep să -și plătească polițele.

Au fost așa-zise dezvăluiri din perioada în care PSD a atacat violent justiția. Din fericire, am reușit să oprim aceste atacuri și o parte din modificări. Cel mai important pas a fost făcut de români, care au spus stop la refendum procedurii de măcelărire a legilor justiției.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. Faptul că acum au început să-și plătească poliție ține de can can. Fapt este că aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta am discutat cu premierul. Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției. În săptămânile următoare vor fi consultări și se va lucra la proiecte pentru a fi reparate aceste legi ale justiției.

Despre epidemia de COVID: Am luat și vom lua măsuri de relaxare.

Atrag atenția că virusul e încă în societate. Încercăm să relaxăm cât mai mult restricțiile, însă e clar că acum responsabilitatea revine fiecărui român, pentru a nu pierde controlul asupra acestei epidemii.", a spus Klaus Iohannis.