Se prelungeste starea de alerta! Orban: "Nu este o decizie politica."

Autor: L.S.
Actualizat: 16 iun 2020, 06:47

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Anterior deciziei, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului.

Nu este o decizie politica

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, într-un interviu la B1 Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este "o decizie politică", ci una fundamentată în baza unor evaluări.

" Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile", a afirmat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: "Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă".

Totodată, el a precizat că rămâne restricţionat "în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută". În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Romania a facut precomanda pentru vaccin. Alexandru Rafila: "Se va bloca rapid raspandirea bolii"

Citeste si: Coronavirus Romania, 15 iunie. Cate cazuri noi sunt in ultimele 24 de ore? Asa arata noul bilant al infectarilor cu COVID-19!

Citeste si: Prelungire stare de alerta: anuntul facut de Ludovic Orban. Ce se intampla in Romania in urmatoarele zile