Raed Arafat, dezvaluiri socante. Sunt cresteri majore la numarul de pacienti in Terapie Intensiva

Autor: L.S.

Raed Arafat a explicat marți seară la „Sinteza Zilei” ca situatia nu este deloc una linistitoare, ci dimpotriva. Câți români mor din 100 de pacienți infectați?

Raed Arafat a vorbit despre situatia din tara dupa cele doua etape de relaxare

Aici vorbim de procente, nu urmărim numai numărul absolut, ci procentul din totalul testelor. Am atins inclusiv ca 5% din totalul testelor efectuate să fie pozitive. După aceea am stat o perioadă la 2%. Astăzi suntem aproape la 3% din totalul testelor efectuate.

Deci, nu putem să spunem că este numai cifra absolută – este și procentul acestor cazuri din totalul testelor, este numărul cazurilor active versus numărul cazurilor care se vindecă.

Și sunt mai multe aspecte – ne uităm la numărul cazurilor din terapie intensivă, pentru că la fiecare 100 de persoane care se îmbolnăvesc, vrând-nevrând cam 6 mor”, a dezvăluit Raed Arafat.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de pacienți de la Terapie Intensivă, ca urmare a celor două etape de relaxare.

Există o creştere faţă de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienţilor în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituţii medicale care necesită detaşare de personal, care

necesită mişcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităţilor sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav şi internat în spitale
”, a afirmat Arafat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ministrul Sanatatii Nelu Tataru si secretarul de stat Raed Arafat, declaratii dupa sedinta de Guvern, despre prelungirea starii de alerta! Care vor fi noile masuri!

Citeste si: Anuntul lui Alexandru Rafila: care este numarul real al cazurilor de COVID din Romania

Citeste si: Mesajul dur al lui Raed Arafat pentru cei care spun ca pandemia este o farsa: "Sa priveasca in ochi familiile"