Avertismentul lui Adrian Streinu Cercel: "Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat..."

Autor: B.H.

Autoritățile sunt de părere că, în România, criza coronavirusului este în prezent sub control, chiar dacă numărul cazurilor noi continuă să crească. Cu toate acestea, Adrian Streinu Cercel a ținut să tragă un semnal de alarmă.

România se află pe lista țărilor care au reușit să facă față cu brio pandemiei de coronavirus și cu toate că, în momentul de față, autoritățile au anunțat că suntem pe o pantă descendentă și în acest context au fost ridicate mai multe restricții, Adrian Streinu Cercel atrage atenția că noul coronavirus ar trebui tratat în continuare cu maximă responsabilitate.

Citeste si: OMS a dat o veste foarte buna: s-a descoperit tratamentul care chiar reduce mortalitatea la infectatii cu coronavirus

Avertismentul lui Adrian Streinu Cercel: "Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat..."

Deși adoptarea mai multor măsuri de relaxare a făcut ca foarte mulți oameni să asocieze acest lucru cu dispariția virusului, Adrian Streinu Cercel atrage atenția că pandemia este în desfășurare și că este departe de a se fi încheiat. Managerul Institutului "Matei Balş" a precizat că, în perioada următoare, oamenii trebuie să respecte cu strictețe normele de igienă și, cel mai important, să poarte în continuare masca, aceasta fiind de mare ajutor pentru a limita răspândirea virusului.

În plus, regulile de distanțare socială sunt la fel de importante și nu ar trebui ignorate de cetățeni.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujbele din interiorul bisericilor? Decizia luată de autorități

"Suntem undeva în cursul pandemiei cu acest virus SAR-Cov-2. Lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşală amarnic. Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment şi dorinţa mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ţinând cont de faptul că stăm foarte bine la nivelul comunităţii europene din acest punct de

vedere.(...) România s-a pregătit din timp pentru că, începând cu anul 2006, a pus pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecţioase şi dezvoltarea terapiilor intensive aferente bolilor infecţioase. Aşa se face că începutul anului 2020 nu ne-a prins descoperiţi din acest punct de vedere, ci ne-a prins cu o reţea de boli infecţioase.(...). Această pandemie există şi ea afectează pe de o parte pe cei care sunt cu această infecţie cu noul coronavirus, pe de altă parte afectează pacienţii cu boli cronice într-o anumită măsură, pentru că în mod evident o serie de servicii medicale s-au limitat din
punct de vedere al accesului pacienţilor cronici la serviciile de sănătate. De ce purtatul măştii? Pentru că acest purtat de mască, cum trebuie să acopere şi nasul şi gura, este esenţial."
, a spus Adrian Streinu Cercel, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Au fost anunțate noi reguli. În ce condiții vor merge elevii la școală? Măsurile sunt drastice

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.