Evaluare Națională rezultate. Cum se afla nota în funcție de codul unic

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 ian 2021, 07:35
Evaluare Națională rezultate cod unic

Evaluare Națională rezultate. Elevii așteaptă acum rezultatele la Evaluarea Națională, după ce au scăpat de emoțiile probelor scrise. Anul acesta este pentru prima dată când se introduce un nou sistem de examinare, iar notele elevilor nu se vor mai vedea afișate public nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală.

 

La finalul probei de matematică desfășurate miercuri, 17 iunie, candidații înscriși la Evaluarea Națională au primit câte un cod unic pe care trebuie să îl folosească pentru a afla rezultatele. Decizia ca notele să rămână anonime a fost luată cu scopul respectării prevederilor europene în materie de protecție a datelor personale. Potrivit Ministerului Educației, s-a ajuns la impunerea acestei măsuri după ce mai mulți părinți au refuzat să își dea acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor copiilor.

Evaluare Națională rezultate. Din cauza faptului că modificările sunt făcute „peste noapte”, la proba de limba și literatura română elevii s-au dus cu nume și prenume, iar la matematică au primit codul unic.

Citeste si: Edu.ro rezultate Evaluare Nationala 2020: s-au afisat notele

Ce faci dacă pierzi codul unic?

Atunci când elevul pierde bilețelul cu codul, acesta îl poate primi înapoi într-un timp foarte scurt.

Școala are o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale, iar în acest mod, codul unic poate fi comunicat cu ușurință.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2020 Edu.ro. Nota este anonimă și se află cu ajutorul codului

La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori. Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele.

Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”, a explicat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

Evaluare Națională rezultate. Cum și unde sunt afișate

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Acest lucru este o premieră, iar măsura a fost luată la cererea părinților. Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate la avizerele centrelor de examen,dar și pe site-ul edu.ro.

Listele de centrele de examen și cele de pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Candidații care s-au prezentat la examenul de Matematică au primit, la finalul probei, un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului).

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

Cati bani primesc profesorii care participa: Corectarea lucrarilor, platita cu 9,90 lei

Evaluare Națională rezultate. Cadrele didactice care fac parte din comisiile de examene pentru Evaluarea Nationala 2020 si Bacalaureat 2020 sunt platite in functie de responsabilitati, iar sumele variaza intre 63 de lei pe zi (asistentii de la Evaluare) si 75 de lei pe zi (supraveghetorii de la Bacalaureat), potrivit Ordinului de ministru din 12 iunie, publicat de Edupedu.ro.

Profesorii incaseaza 9,90 lei pentru fiecare lucrare corectata la examenul de Evaluare, in timp ce evaluarorii primesc 12,40 lei/lucrare.

Un presedinte de comisie incaseaza intre 547 de lei (Evaluare) si 1.985 de lei, presedintii comisiilor din centrele de evaluare Bacalaureat cu peste 750 candidati.

Profesorii care corecteaza testele la Evaluarea Nationala primesc 9,90 lei pentru fiecare lucrare, in timp ce un evaluator de la Bacalureat incaseaza 12,4 lei/lucrare, se arata in Ordinul de ministru.

Cum arata indeminizatiile pentru comisiile de examen de la Evaluarea Nationala 2020:

presedinte comisie 547 lei
membru comisie 465 lei
asistent 63 lei

Comisie de evaluare de la Evaluarea Nationala:

la o comisie de pana la 1.000 de candidati 1.260 lei
la o comisie de peste 1.000 candidati 1.343 lei
profesor evaluator 9,90 lei/lucrare corectata

Pentru examenul de Bacalaureat 2020:

presedinte comisie pana la 100 de candidati 1.259 lei
presedinte comisie peste 100 de candidati 1.342 lei
vicepresedinte, secretar, membru 864 lei
asistent 75 lei/zi

Comisii din centrele de evaluare Bacalaureat 2020:

presedintele comisie pana la 750 de candidati 1.916 lei
presedinte comisie de peste 750 candidati 1.985 lei
vicepresedinte 1.094 lei
membru 864 lei
evaluator 12,40 lei/lucrare

Calendarul Evaluării Naționale 2020

  • 15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română- scris
  • 17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris
  • 18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris
  • 22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor
  • 23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor