ChatUp sustine comunitatea LGBTQ

Author: O.P.
Actualizat: 27 ian 2021, 14:55

Luna Pride este aici! Din nefericire, anul acesta toate marsurile Pride din luna iunie au fost anulate sau programate in toamna. Acest lucru nu schimba cu nimic faptul ca noi suntem mandri sa spunem ca suntem alaturi de comunitatea LGBTQ! Sarbatorim progresul pe care l-am facut pana acum, combatem discriminarea si binevenim in Academia ChatUp comunitatea LGBTQ! 

Combaterea homofobiei si transfobiei

Aici, la ChatUp, simtim nevoia, in special in luna iunie, sa atragem atentia asupra discriminarii care din pacate continua si in 2020. Am progresat foarte mult, atat la nivel global, cat si national, in combaterea discriminarii impotriva comunitatii LGBTQ, insa nu este de ajuns. Ne bucuram sa vedem mai multa reprezentare in mediul online si in mass-media, mai multa deschidere si acceptare din partea oamenilor, dar in acelasi timp nu putem ignora homofobia si transfobia care continua sa existe si sa ne bantuie societatea.

Ce am putea face noi, ca indivizi?

In primul rand, nu actionam cu ura! Daca esti un sustinator al comunitatii si te afli intr-o situatie in care apropiatii tai isi exprima explicit sau agresiv homofobia, incearca sa nu reactionezi la fel! Cu calm, explica-le pe intelesul lor ca LGBTQ nu inseamna degradare umana asa cum pretind, nu este o boala si in niciun caz nu este o alegere!

Le poti spune: "In contextul in care exista ura si discriminare impotriva unei comunitati, de ce ar ALEGE cineva sa faca parte din acea comunitate si sa se supuna unei uri inexplicabile?"

Atrage-le atentia asupra studiilor de specialitate care au dovedit incontestabil ca homosexualitatea nu este o boala. Actioneaza calm, cu argumente si cu explicatii pertinente. Incearca sa transformi situatia intr-un moment de educare si informare. Nu uita ca homofobia se invata, la randul ei, din familie! Speram ca orice invat are si un dezvat.

Majoritatea homofobilor sunt homosexuali

Sigmud Freud, parintele psihanalizei, sustinea ca homofobia, in special cea agresiva, este defapt rezultatul dorintelor homosexuale reprimate. Este de asemenea posibil ca astfel de persoane sa provina dintr-un mediu religios sau dintr-o familie homofoba. Astfel, asociaza homosexualitatea cu rusinea, stigmatul social si violenta, inca de la o varsta frageda. Tocmai din acest punct de vedere sustinem raspunsul calm cu directia spre educare.

Am creat un spatiu sigur pentru LGBTQ

Academia ChatUp ofera colaborari pentru videochat de acasa. Trainerii, managementul si intreaga echipa ofera sanse egale tuturor candidatilor. Discriminarea pe baza preferintei sexuale, etnicitati sau dizabilitatilor este exclusa! Consideram ca este important sa cream un spatiu sigur si lipsit de prejudecati pentru orice persoana, dar in special pentru cei care apartin comunitatii LGBTQ.

Am spus-o mai devreme si o spunem si acum! Sustinem comunitatea LGBTQ si toate ramurile ei! Sustinem drepturile omului! Incercam sa combatem discriminarea prin educatie si nu prin ura, iar acest lucru se aplica atat pentru comunitatea LGBTQ, dar si pentru orice persoana care alege sa isi construiasca o cariera in videochat de acasa.

ChatUp Academy este un spatiu sigur care te va incuraja sa capeti incredere in tine si sa iti indeplinesti orice vis.

Te asteptam cu drag pe www.chatup.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.