Cum alegi cel mai bun scaun de pescuit? Iată ce caracteristici trebuie să urmărești

Author: O.P.
Actualizat: 27 ian 2021, 19:55

Scaunul de pescuit este foarte important pentru un pescar. Este unul dintre echipamentele utilizate cel mai des la pescuit atât la pescuit, cât și pentru petrecerea timpului liber în natură.

În prezent, pe piața articolelor de pescuit există multe modele de scaune de camping, care variază de la cele mai simple, până la cele mai complexe și sofisticate. Toate acestea sunt făcute ca pescarul să se relaxeze cât mai mult atunci când pescuiește și petrece timpul în natură.  

Piața este plină de produse accesibile ca preț, dar și de branduri sau articole de top, care au caracteristici mai bune, dar și prețuri mai mari. Pentru a alege cel mai bun produs, fără a depăși bugetul propus, trebuie cercetate cu atenție anumite aspecte.

Cum alegi un scaun de pescuit?

Pentru ca pescuitul să fie o activitate plăcută și odihnitoare, trebuie ales un scaun de pescuit confortabil. De exemplu, în ultima perioadă au apărut modele de scaune moderne și de calitate, care sunt echipate cu picioare reglabile, chingi de strângere pentru depozitare, transport și curea de umăr detașabilă. De asemenea, unele modele au suporturi de băuturi încorporate, unde poți ține o sticlă cu apă.

Unii pescari stau ore în șir la pescuit pentru a se relaxa, însă acest lucru devine posibil numai dacă au și scaune comode. Mulți dintre ei preferă scaunele versatile, din materiale rezistente, cu îmbunătățiri multiple, atunci când se delectează la pescuit pe malul iazului. Cele mai preferate sunt scaunele pliabile, care au suport pentru băuturi și buzunare pentru accesorii, eventual închise cu fermoar.

Există însă și diverse alte accesorii destinate pasionaților pretențioși, cum ar fi tetieră reglabilă, spătar și suport pentru picioare. Pe de altă parte, unii pescari nu-și doresc un scaun de pescuit cu prea multe elemente suplimentare. Ei consideră că au nevoie doar de un scaun comod, ușor și compact. De regulă, aceștia nu au bagaje multe când merg să pescuiască, ci vor să ia doar lucrurile neapărat necesare. De reținut este că un asemenea scaun poate fi folosit și în camping, mai ales dacă este pliabil și ușor de transportat.

Dacă ești în căutarea unui scaun pliabil de pescuit sau de camping și nu ai cumpărat unul vreodată, atunci vei putea fi plăcut surprins să vezi o varietate de scaune de pescuit în magazinele online.

Alegerea unui scaun pentru pescuitul de agrement

Ești în căutarea scaunului perfect de pescuit? Iată ce caracteristici trebuie să urmărești:

  • Este comod și confortabil, realizat din materiale de calitate înaltă, rezistente și chiar impermeabile la ploaie, sau care au capacitatea de a se usca rapid la soare
  • Poate avea curele din cauciuc sau din țesătură densă și durabilă
  • Are o mulțime de spații de depozitare
  • Este pliabil, poate fi transportat într-o manieră ușoară
  • Are caracteristici bonus, cum ar fi un buzunar în plus pentru depozitare, prevăzut cu fermoar
  • Este încăpător și rezistent, susține un om cu greutatea corpului mare
  • Are un nivel de performanță ridicat, sau în orice caz peste medie
  • Este solid și are un preț rezonabil.

Dacă nu ai barcă și pescuiești de pe mal, este indicat să investești într-un scaun de pescuit, dacă vrei să te simți bine. Chiar dacă vei spune că îți place să stai și în picioare la pescuit, la un moment dat vei dori să te relaxezi pe un scaun comod și să te bucuri de o gustare. Prin urmare, alegerea unui scaun de pescuit de calitate este o idee grozavă, mai ales că oferta disponibilă online este extrem de bogată. Așadar, ai posibilitatea să alegi un scaun care să fie pe gustul tău!

Un scaun de pescuit este necesar și pentru camping și alte activități în aer liber. Alegerea unui model trebuie este motivată de diverși factori, cum ar fi:

  • Suporturi pentru depozitare, cotiere, spătar și alte detalii
  • Dimensiuni, umbrelă, masă, buzunare
  • Nivelul de înclinare al scaunului, mecanism de ajustare prezent la multe modele noi
  • Posibilitatea de a se plia compact, pentru a încăpea cât mai bine în portbagajul mașinii
  • Greutatea maximă la care poate rezista scaunul.

Modelele mai avansate de scaune de pescuit dispun de un acoperiș sau de o umbrelă, care asigură protecția solară, foarte importantă în zilele caniculare de vară. Aceste detalii sunt importante când vine vorba să alegi un scaun pliabil pentru pescuit, așa că gândește-te bine înainte de a alege.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.