Este oficial! Va fi OBLIGATORIU de la 1 iulie! Toti romanii trebuie sa il aiba

Autor: O.P.
Actualizat: 27 ian 2021, 23:15

Toate serviciile medicale, de îngrijiri la domiciliu, medicamentele şi materialele sanitare, precum şi dispozitivele medicale se acordă şi se validează, din 1 iulie, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Va fi OBLIGATORIU de la 1 iulie!

Excepţie fac doar serviciile acordate în cabinetele medicilor de familie şi în ambulatoriul clinic de specialitate, care pot fi accesate fără utilizarea cardului de sănătate până în 30 septembrie, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Citeste si: Anunt oficial despre cardurile de sanatate. Ce se intampla de la 31 iulie cu toate cardurile emise

”Astfel, la 1 iulie va fi reluată obligativitatea utilizării cardului naţional de sănătate pentru serviciile medicale acordate în unităţile sanitare cu paturi şi de către furnizorii de investigaţii paraclinice, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu/ îngrijiri paliative la domiciliu, furnizorii de servicii stomatologice, furnizorii de dispozitive medicale şi furnizorii de medicamente”, arată CNAS, într-un comunicat de presă citat de  News.ro.

Guvernul anunță schimbări privind cardurile de sănătate. Până când vor fi valabile

Citeste si: Card de sanatate expirat. Ce faci in cazul in care nu mai are valabilitate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Card de sanatate expirat. Ce faci in cazul in care nu mai are valabilitate

"Guvernul a adoptat un act normativ foarte important pentru populaţie, care vizează cardul de sănătate- cardul naţional de sănătate- care expira până la data de 31 iulie 2020", a anunțat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, joi seară.

El a menţionat că, potrivit hotărârii de guvern, pentru completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale, cardurile de sănătate eliberate până în 2014 vor fi rescrise şi vor

avea o valabilitate de şapte ani.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?