Rezultate BAC 2020 edu.ro: lista oficiala pe judete

Autor: B.M.
Actualizat: 30 iun 2020, 09:58
Rezultate BAC 2020

Rezultate BAC 2020 edu.ro: notele la examenul de Bacalaureat din acest an sunt publicate astazi. Lista completa pe judete.

Rezultate BAC 2020 edu.ro: Ministerul Educatiei va afisa astazi rezultatele la examenul de Bacalaureat. In premiera, pentru a respecta normele GDPR, numele elevilor nu va mai fi afisat la avizierele centrelor de examen sau online. Pentru a-si afla nota, elevii vor trebui sa foloseasca un cod unic, primit anterior.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie sa obtina minimum media 6. Contestatiile vor putea fi depuse tot astazi, in intervalul 16:00- 20:00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in data de 5 iulie.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cum cauti notele in functie de cod

Rezultate BAC 2020 edu.ro: cum afli ce nota ai luat

Rezultatele la examenul de Bacalaureat din acest an vor fi afisate anonimizat. Pentru a afla ce nota au luat, elevii vor trebui sa caute codul primit anterior in listele afisate la avizierele centrelor de examen.

In dreptul acestui cod vor fi listate notele pentru fiecare proba in parte, dar si media obtinuta la examen.

Rezultate BAC 2020 edu.ro: in cazul in care se consulta notele online, trebuie accesata pagina http://static.bacalaureat.edu.ro/2020/. Se intra la sectiunea "Rezultatele (inainte de contestatii) pentru prima sesiune au fost publicate". Va fi afisata o harta prin intermediul careia puteti alege judetul de care apartineti.

Ulterior pot fi afisate rezultatele pe judet, rezultatele pe unitati de invatamant si se poate consulta si lista cu centrele de examinare din judetul respectiv.

Deoarece rezultatele sunt anonimizate, cautarea nu se va mai face pe baza numelui, ci pe baza codului unic, primit anterior. Codul este sub forma "JJ0000000", unde JJ reprezinta indicativul judetului.

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: unde gasesti online notele

Cand este declarat un candidat "promovat"

Pentru a fi declarat promovat la examenul de BAC 2020, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- recunoasterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

- sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

- obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

Citeste si: Bacalaureat 2020- Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Rezultate BAC 2020 edu.ro: ce se intampla daca pierzi codul unic

In cazul pierderii codului unic, elevii vor putea solicita retrimiterea lui apeland la liceul pe care l-a absolvit. Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, fiecare liceu are evidenta codurilor unice in catalogul centrului de examen, dar si in aplicatia Bacalaureat 2020.

Rezultate BAC 2020 edu.ro: Iata calendarul complet al afisarii rezultatelor de la Bacalaureat 2020:

30 iunie 2020 – Afisarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00

30 iunie 2020 – Depunerea contestatiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020 – Depunerea contestatiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2020 – Afisarea rezultatelor finale.