Rezultate Bacalaureat 2020. Lista cu rezultatele anonimizate

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 ian 2021, 23:35
Rezultate Bacalaureat 2020. Lista cu rezultatele anonimizate

Rezultate Bacalaureat 2020. Prima sesiune de BAC s-a încheiat, însă emoțiile nu au trecut. Elevii așteaptă cu nerăbdare să-și afle notele.

Rezultatele sunt afișate începând de marți, până la ora 12:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, însă pot fi găsite și la avizierele școlilor. Un lucru diferit fața de anii precedenți, este acela că notele de la BAC 2020 din acest an vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele personale.

Această decizie a venit după ce, la Evaluarea Națională, mai mulți părinți au refuzat să semneze declarații prin care acceptă ca datele personale ale candidaților să poată fi prelucrate de Ministerul Educației și Cercetării, singura soluție fiind ca notele să

fie anonimizate.

Rezultate Bacalaureat 2020. Cum și unde poți afla ce notă ai luat la BAC

Candidații au primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Acest lucru fiind o premieră în România, atât la BAC cât și Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a promova examenul maturității, candidații trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut.

Astfel, nota finală de la Bacalaureat este media aritmetică a celor trei note. Mai exact, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Însă asta nu este tot, candidații mai trebuie să întrunească alte două condiții de promovare a examenului: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Când se depun contestațiile

Examenul de BAC din acest an a început luni, 22 iunie, atunci când candidații au avut de susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Contestațiile pot fi depuse tot marți, 30 iunie, atunci când sunt afișate rezultatele, în intervalul orar 16:00 – 20:00, însă se extind și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Contestațiile pot fi depuse și online.

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: lista oficiala pe judete

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cum cauti notele in functie de cod

Tot ce au de făcut absolvenții este să completeze, să semneze și să depună online o declarație în care să menționeze că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. Atunci când discutăm despre candidați minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune specială pentru candidații afectați de pandemie

Elevii care au fost afectați de pandemia de COVID-19 au posibilitatea să susțină examenul într-o sesiune specială de Bacalaureat.

Ministerul a organizat o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Sesiunea specială de Bacalaureat 2020 urmează să se desfășoare între 7 și 12 iulie.