Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Autor: B.M.
Dovlecei

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când aleg de la piață dovleceii pe care să îi cumpere

Dovleceii sunt extrem de apreciați de români, fiind populari mai ales în perioada postului, iar preferații, mai ales a copiilor, sunt dovleceii pane. Totuși, există un adevăr nespus despre dovlecei: aceștia pot fi toxici pentru organismul nostru.

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei

Dovleceii conțin o cucurbitacină, o substanță pe care foarte multe plante o produc pentru a se apăra de animalele care vor să le mănânce.

În mod normal, cucurbitacina nu se găsește în cantități foarte mari în plante, dar, în dovlecei nivelul ei poate să crească din cauza secetei sau a tipului de sol pe care cresc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Românii greșesc de cele mai multe ori când cumpără dovlecei deoarece îi aleg pe cei mai mari. În cazul acestora, cucurbitacina se găsește în cantități mai mari.

Află AICI ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.