Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Este posibil ca situația să scape de sub control"

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 07:40
video Foto(4)

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Șeful DSU a precizat în ce condiții situația coronavirusului poate scăpa de sub control.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Pentru că în ultimele zile a fost înregistrată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile atenționează că doar respectarea regulilor poate stopa răspândirea virusului. 

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Este posibil ca situația să scape de sub control"

După mai multe zile în care au fost raportate peste 400 de îmbolnăviri cu coronavirus zilnic, Raed Arafat a confirmat că, în prezent, România se află pe un trend ascendent, în timp ce cu

mai multe săptămâni în urmă trecuse de vârful epidemiei, iar numărul cazurilor noi era în scădere.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să tragă un semnal de alarmă, precizând că situația poate scăpa foarte ușor de sub control în următoarea perioadă, mai ales dacă oamenii nu mai respectă regulile.

Citeste si: Raed Arafat: "Bolile banale nu se raspandesc cu viteza cu care COVID-19 o face si nu ucid sute de mii de oameni"

"Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control.(...)", a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Raed Arafat: "Medicii vor decide cine ramane in viata si cine nu"

Raed Arafat, grav semnal de alarma legat de coronavirus! Secretarul de stat in MAI este foarte ingrijorat de modul in care s-a relaxat populatia.

Raed Arafat, grav semnal de alarma legat de coronavirus! 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mesajul dur al lui Raed Arafat pentru cei care spun ca pandemia este o farsa: "Sa priveasca in ochi familiile"

”Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat.

Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase.

Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar.

Situația oricând poate să degenereze” , a declarat secretarul de stat Raed Arafat la Digi 24.

Citește continuarea aici. 

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Ce îi îndeamnă pe români?

Raed Arafat le-a cerut românilor să nu creadă informațiile care neagă existența virusului și să îi protejeze în special pe cei vulnerabili. Mai mult decât atât, șeful DSU atenționează că noul coronavirus poate pune viața în pericol, motiv pentru care trebuie tratat cu maximă responsabilitate.

"Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autoizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o parte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo.", a spus Raed Arafat.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă.  Declarația lui Raed Arafat vine după ce numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ, iar oamenii au început să ignore regulile de igienă și distanțarea socială. 

Citeste si: Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă: „A apărut acest fake news acum!”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.