Eclipsă de lună 5 iulie. Cum ne afectează și ce nativi ar trebui să fie foarte atenți

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 28 ian 2021, 09:50
Eclipsă de lună 5 iulie

Eclipsă de lună 5 iulie. A treia eclipsă de lună din ultimele cinci săptămâni va avea loc în această noapte.

Eclipsă de lună 5 iulie. A treia eclipsă de lună din ultimele cinci săptămâni va avea loc în această noapte. În același timp, cinci planete sunt în retrograd în această perioadă, ceea ce ne va afecta destul de mult. Daniela Sinulescu, astrologul, a explicat că următoarele semne trebuie să fie atente în aceste zile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn.

Luna plină se află în Capricorn, care are trei planete retrograde- Jupiter, Saturn și Pluto.

Aceasta înseamnă că vor avea loc schimbări, iar în contextul pandemiei, este posibil să discutăm din nou restricțiile, iar deciziile importante la nivel mondial ar putea urma începând de săptămâna viitoare.

Cele mai afectate zodii eclipsa de lună 5 iulie: Berbec, Rac, Capricorn, Balanță

La nivel individual, eclipsa activează mai mult semnele cardinale- Berbec, Rac, Capricorn, Balanță. Aceste semne vor trece prin anxietate, furie, nervi, irascibilitate.

Luna plină din Capricorn va activa, de asemenea, la aceste semne, anumite temeri: de exemplu, frica de singurătate sau exprimarea emoțiilor. Săptămâna viitoare aceste semne vor fi enervante, uneori obraznice, așa că trebuie să fii foarte atent.

La sfârșitul anului, vom avea o conjuncție Jupiter-Saturn în Vărsător care va schimba lumea. La nivel global, efectul eclipsei lunare ar putea fi schimbări semnificative la nivelul instituțiilor (OMS; NATO; UE) și chiar ne putem aștepta la noi restricții, de exemplu, unele state pot închide frontierele cetățenilor altor state.

Eclipsa de Lună din 5 iulie 2020

O eclipsă de Lună prin penumbră se va produce la 5 iulie 2020. Eclipsa face parte din seria Saros 149, fiind cu numărul 3 din 72. Va fi a treia eclipsă de Lună, din cele patru produse în anul 2020.

Ce este o Eclipsă de lună

O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, în mișcarea ei în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se întâmplă când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate suficient de exact (eclipsă parțială). Întotdeauna „faza” Lunii la o eclipsă de Lună este cea de Lună plină. Timpul și durata ei depind de poziția relativă și poziția de pe linia nodurilor, potrivit Wikipedia.org.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eclipse de Lună au loc de cel puțin 2 ori pe an, atunci când razele solare sunt împiedicate de către Pământ să ajungă la Lună. În timpul unei eclipse de Lună, Luna este mereu în faza de Lună Plină. Dacă ne-am găsi pe Soare în timpul producerii eclipsei, Luna s-ar ascunde în spatele Pământului. Orbita Lunii fiind înclinată cu 5 grade față de planul orbitei Pământului, ecliptica, cele mai multe Luni Pline nu aduc eclipse de Lună, Luna fiind ori prea la nord, ori prea la sud față de conul de umbră a Pământului.

Pentru a se realiza o eclipsă de Lună, nodul ascendent sau nodul descendent trebuie să se afle în apropierea celor 2 puncte (noduri lunare).

Citeste si: Horoscop saptamana 29 iunie- 5 iulie 2020. Saptamana eclipsei de Luna si a intalnirii legendare Jupiter-Pluto! Ce schimbari radicale se vor produce pentru anumite zodii!

Citeste si: Luna Capsuna: fenomen rar in Romania! Cand este Luna Capsuna

Citeste si: Horoscop iubire. Zodii care sunt dispuse să riște tot pentru dragoste

Conul de umbră a Pământului poate fi împărțit astfel: umbra și penumbra. În porțiunea de umbră nu există niciun fel de lumină solară directă. Totuși,datorită diametrului unghiular mare al Soarelui, mai există și o iluminare parțială, în afara umbrei Pământului, această porțiune chemându-se penumbră...

O „eclipsă penumbrială” apare atunci când Luna e în penumbra Pământului. Penumbra nu cauzează modificări importante, adică nu se întunecă pe suprafața Lunii, deși mulți spun că totuși suprafața Lunii devine un pic gălbuie. Un tip foarte rar de eclipsă penumbrală este „eclipsa penumbrială totală”, în timpul căreia Luna stă în întregime în penumbra Pământului.

O „eclipsă parțială de Lună” apare atunci când numai o porțiune din Lună intră în umbra Pământului. Când întreaga suprafață a Lunii trece în umbra Pământului asistăm la o „eclipsă totală de Lună”. Viteza Lunii prin umbra Pământului este de un kilometru pe secundă (3600 km/h), și trecerea poate dura în total aproape 107 minute. Totuși timpul de la primul contact al Lunii cu conul de umbră al Pământului până la ultimul contact este mult mai mare, putând dura chiar și 6 ore. Cea mai lungă eclipsă totală lunară dintre 1000 î.Hr. și 3000 d.Hr. a durat 1 oră, 47 minute, 14 secunde și a avut loc în anul 31 mai 318. Distanța relativă între Pământ și Lună în momentul eclipsei poate afecta durata ei. În mod particular, când Luna este la apogeu (punctul cel mai îndepărtat față de Pământ de pe orbita Lunii), distanța orbitală a Lunii este mai mică. Diametrul umbrei nu scade așa de mult odată cu distanța.

Un „selenelion” sau „selenehelion” este un tip de eclipsă când atât Luna eclipsată cât și Soarele se pot vedea în același timp. Acest aranjament cosmic particular a dus la apariția termenului de „eclipsă orizontală”. Poate fi obsevată imediat după răsărit sau înainte de apus.