Coronavirus afecteaza creierul! Avertismentul oamenilor de stiinta: "Boala afecteaza un numar enorm de oameni"

Autor: L.S.
Actualizat: 08 iul 2020, 11:24

Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra unui potenţial val de leziuni cerebrale asociate noului coronavirus

Studiul care arata ca boala afecteaza creierul

Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra unui potenţial val de leziuni cerebrale asociate noului coronavirus, după ce dovezi recente sugerează că boala provocată de acesta, COVID-19, poate cauza unele complicaţii neurologice grave, care includ inflamaţii, psihoze şi delir, scrie Reuters.

Un studiu făcut de o echipă de cercetători de la University College London (UCL) a descris 43 de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au suferit fie disfuncţii temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale şi leziuni ale nervilor, fie alte consecinţe grave la nivelul creierului.

Cercetarea se alătură unor studii recente care au concluzionat că boala poate afecta creierul, relateaza hotnews.ro.

''Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei- probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii '20 şi '30 după pandemia de gripă din 1918", a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.

Citeste si: Ce miros are coronavirus? Specialistii antreneaza caini care sa descopere persoanele infectate asimtomatice

Citeste si: Infricosator: s-au descoperit simptome noi de coronavirus! Delirul, prezent la pacienti tineri

Dovezi ingrijoratoare

COVID-19 este în mare parte o boală respiratorie care afectează plămânii, însă neurologii şi medicii specialişti în probleme ale creierului susţin că dovezile care apar privind impactul său asupra creierului sunt îngrijorătoare.

''Îngrijorarea mea este că acum avem milioane de oameni cu COVID-19. Şi dacă într-un an avem 10 milioane vindecaţi, iar acei oameni au deficienţe cognitive... acest lucru le va afecta capacitatea de a munci şi de a-şi desfăşura activităţile de zi cu zi'', a declarat Adrian Owen, neurolog la Western University din Canada, într-un interviu acordat Reuters.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un pacient care s-a vindecat de coronavirus refuză să plece din spital. Care este motivul?

Citeste si: OMS recunoaste ca "apar dovezi" despre raspandirea coronavirusului pe calea aerului

 

 

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.