Apelul autorităților după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Dezavuăm actele de negare a pericolului"

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 17:20

Apelul autorităților după numărul record de cazuri noi de coronavirus. După anunțarea bilanțului, Grupul de Comunicare Strategică a transmis un mesaj important.

Apelul autorităților după numărul record de cazuri noi de coronavirus. România a înregistrat un record negativ, mai exact 555 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Ce a transmis Grupul de Comunicare Strategică?

Citeste si: Trecem la starea de urgenta? Nelu Tataru a facut anuntul

Apelul autorităților după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Dezavuăm actele de negare a pericolului"

Creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus i-a determinat pe reprezentanții autorităților să transmită un mesaj public prin care să îi îndemne pe români să respecte regulile. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că singura modalitate prin care criza poate fi ținută sub control este respectarea măsurilor de protecție, cum ar fi purtarea măștii sau distanțarea socială.

Mai mult, autoritățile au criticat tentativele de negare a existenței coronavirusului sau de contestare a măsurilor impuse anterior.

"În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.", au precizat autoritățile.

Citeste si: Țara care impune carantina pentru români. Cei ce ajung aici trebuie să stea în izolare două săptămâni

Coronavirus România, 8 iulie. Cel mai mare număr de cazuri noi

Coronavirus România, 8 iulie. Dacă în urmă cu mai multe săptămâni România raporta puțin peste 100 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, acum, situația s-a schimbat, iar autoritățile au anunțat că, în prezent, România se află pe o pantă ascendentă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până în prezent, 30.175

de români au fost depisatați pozitiv cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 22.284 au fost externați din spital, reprezentații autorităților confirmând că 1.485 au fost asimptomatici.

Autoritățile au precizat că, în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus a crescut semnificativ. Dacă ieri erau anunțate 397 de noi cazuri de îmbolnăvire, astăzi, numărul a ajuns la 555. 

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Raed Arafat, după numărul record de infectări: „Trendul e în creștere”