Nou focar de coronavirus! Ce mare oras este afectat: autoritatile sunt in alerta

Autor: B.M.
Izoleta

Nou focar de coronavirus la Vaslui, dupa ce 7 angajati ai Spitalului Judetean au fost depistati pozitiv.

Nou focar de coronavirus in tara, la Spitalul Judetean Vaslui. 7 angajati ai centrului au fost depistati pozitiv; acestia nu fac parte din personalul medical, ci din cel administrativ.

Potrivit Mihaelei Vlada, directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, o ancheta epidemiologica este in desfasurare pentru a stabili care au fost contactii celor 7 angajati.

Focar de coronavirus la spitalul din Vaslui: cum s-a produs raspandirea

Potrivit presei locale, noul focar de coronavirus a aparut dupa ce o asistenta de la Fizioterapie si-ar fi sarbatorit iesirea la pensie cu mai multi colegi. Aceasta nu ar fi fost prima petrecere de acest gen pe care angajatii o organizeaza in interiorul spitalului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In luna aprilie, tot la spitalul in Vaslui s-a organizat serbarea unei zile de nasteri la care au participat mai multe asistente si infirmiere. In urma evenimentului o angajata de la ORL a fost infectata dupa ce ar fi luat virusul de la o asistenta care lucra la sectia de Pneumologie.

Se revine la stare de urgenta?

Revenirea la stare de urgenta nu este exclusa, a lasat sa se inteleaga Klaus Iohannis in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele a subliniat faptul ca, daca numarul de cazuri continua sa creasca, se pot reintroduce noi restrictii pentru romani. Declaratia vine in contextul in care Romania a inregistrat in data de 8 iulie cel mai mare numar de cazuri noi de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, 555.

De asemenea, in ultimele doua saptamani, numarul noi de cazuri si de focare de coronavirus a crescut de la o zi la alta, mentinandu-se la un nivel ridicat, fapt care l-a determinat pe ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, sa faca un apel la romani pentru

respectarea unor reguli minime de protectie si distantare sociala.