Ce trebuie să știi dacă vrei să apelezi la o firmă specializată pentru amenajarea grădinii

Author: Daniela Iliuta

Ți-ai cumpărat casa de vis, ai terminat amenajările interioare, ai comandat și mobila: totul pare perfect.

Dar cum rămâne cu grădina? Ți-ai dorit să stai la curte tocmai pentru a te putea bucura de aer curat și de clipe de relaxare în intimitate, la tine în grădină. 

Prin urmare, trebuie să te ocupi și de amenajarea grădinii. Nu este însă o misiune simplă, pentru că trebuie să ții cont de multe aspecte, care pot scăpa unui necunoscător. De aceea, cea mai bună soluție este să apelezi la o firmă specializată în peisagistică.

Experții vor veni la tine și vor concepe proiectul de amenajare a grădinii, îți vor recomanda cele mai bune materiale pe care le poți folosi și îți vor face și o estimare a costurilor. Totuși, cum ai garanția că ai găsit o firmă care oferă servicii de calitate? Îți prezentăm în acest articol mai multe criterii de care să ții cont înainte să alegi firma cu care vei lucra la amenajarea grădinii.

Ce servicii îți poate oferi o firmă specializată 

Proiectare

Primul aspect pe care îl vei discuta cu specialiștii se referă la proiectul de amenajare. Experții vor realiza un proiect 3D (realizat în CAD), astfel încât tu să vezi exact cum va arăta la final curtea casei tale. Totul va fi prevăzut aici: gardul, locul de parcare, terasa, foișorul și grătarul, aleile pavate, jardinierele, mobilierul de grădină, treptele. Vei stabili de comun acord cu specialiștii care este stilul de amenajare potrivit, în funcție de bugetul de care dispui și de arhitectura casei tale.

Pavarea aleilor și terasei

Următorul pas este realizarea pavajelor din curte. Specialiștii îți pot recomanda și produsele potrivite pentru realizarea terasei, aleilor și locului de parcare. Firma poate asigura inclusiv transportul și montarea pavelelor, pentru că acest pas este foarte important. 

Poți încerca să montezi tu pavelele, dar dacă nu cunoști bine pașii pe care trebuie să-i respecți, e posibil să faci unele greșeli, iar pavajul să nu reziste bine în timp. De aceea, cel mai indicat este să lași această sarcină în seama profesioniștilor. Chiar dacă vei plăti mai mult, investiția merită, pentru că nu va fi nevoie să faci ulterior reparații sau modificări. Prețul pentru pavarea unei curți nu este foarte mare, dacă te gândești că munca unor adevărați profesioniști va rezista chiar și 20 de ani.

Întreținerea pavajelor

O curte cu pavaje de calitate va rezista foarte bine în timp, iar întreținerea lor este foarte simplă. Totuși, ca să poți beneficia în continuare de garanția oferită de firma cu care ai lucrat, este indicat să apelezi la profesioniști și pentru serviciul de întreținere anuală a pavajului, care se face înainte de începerea sezonului rece. 

Dacă vrei să te ocupi personal de întreținerea pavajelor, poți face asta, dar numai după ce ai te-ai informat de la specialiști despre procedura corectă de curățare a dalelor. Unele substanțe acide pot afecta betonul, iar atunci garanția se va pierde și va trebui să înlocuiești pavelele pe care le-ai stricat.

În concluzie, cea mai simplă soluție pentru a te bucura de o curte impecabil amenajată este să apelezi la o firmă specializată, pe care s-o alegi ținând cont de aspectele menționate în acest articol.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.