Anuntul premierului Ludovic Orban despre carantina: "Este foarte important sa..."

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 31 oct 2020, 12:23

Ludovic Orban a facut o declaratie despre carantina in contextul cresterii alarmante a noilor cazuri de coronavirus.

Anuntul premierului Ludovic Orban despre carantina  În cadrul analizei efectuate am solicitat câteva lucruri importante pentru a creşte lupta împotriva coronavirusului. DSP vor triimite de urgenţă toate deciziile pentru persoane diagnosticate cu coronavirus, care fie nu s-au internat în spital, fie au ieşit la cerere înainte de a fi vindecate. Este vorba despre 4.500 de persoane pozitive pentru care în perioada de până la adoptarea legii nu am avut temei pentru a dispune izolarea, tratamentului în cadrul instituţiilor spitaliceşti sau la domiciliu.

De asemenea, accelararea anchetelor epidemiologice", a declarat premierul Ludovic Orban.

"Există această posibilitatea de a dispune carantina zonală pentru anumite zone unde există un risc mare de transmitere. Nu are nicio legătură cu marea şi cu muntele. Dacă într-o comună, oraş sunt mai multe de trei cazuri la mia de locuitori se pot impune măsuri pentru a putea contracara riscul de răspândire a virusului. Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ.

În Argeş există patru localităţi care sunt evaluate, momentan nu s-a luat nicio decizie", a precizat premierul.  

"Accelararea anchetelor epidemiologice. Este foarte important să se emită deciziile adminstrative prin care să se impună izolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru orice persoană care a intrat în contact cu o persoană confirmată. Am solicitat poliţiei să reia controalele prin care să se asigure că persoanele pentru care s-a dispus izolarea, carantinarea respectă măsurile.

De asemenea, am accentuat necesitatea de a pregăti deciziile pentru toate situaţiile necesare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ne confruntăm cu o creştere semnificativă nu numai a numărului de cazuri.

Astăzi există cel puţin în caz ăn 954 de localităţi, asta înseamnă o creştere semnificativă a riscului de transmisie a virusului. Am dat un semnal foarte clar de fermitate în atitudinea fiecărei instituţie în aplicare regulilor. Toşi trebuie să respecte regulile", a mai declarat Ludovic Orban.