Carantina Arges: lista completa a localitatilor care pot intra in carantina de astazi

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 iul 2020, 15:21
Politia rutiera

Carantina Arges: autoritatile vor stabili astazi daca mai multe localitati din judetul Arges vor fi sau nu inchise.

UPDATE: Sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta nu a mai avut loc iar masura carantinarii celor 12 localitati din judetul Arges se amana. Mai multe detalii aici.

Carantina Arges: posibila decizie a inchiderii localitatilor vine pe fondul cresterii sustinute a numarului de cazuri de coronavirus in Romania: numarul de cazuri s-a triplat in luna iulie fata de luna iunie.

In ultima saptamana au fost cinci zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri de COVID-19, iar Arges se afla in topul zonelor cu cea mai mare crestere.

Potrivit ultimelor date, judetul Arges este pe locul patru ca numar total de infectari, cu peste 2.600 de cazuri de coronavirus confirmate iar in spitale nu mai sunt locuri libere pentru tratarea pacientilor infectati cu coronavirus.

Carantina Arges: ce localitati ar putea fi inchise

Potrivit autoritatilor, se ia in calcul instituirea unei carantine zonale in judetul Arges care sa includa 12 localitati, dintre care doua municipii. Carantina Arges: iata lista celor 12 locatii:

- Pitesti
- Mioveni
- Stefanesti
- Costesti
- Balilesti
- Bascov
- Bradulet
- Buzoesti
- Davidesti
- Micesti
- Stalpeni
- Vulturesti

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O decizie in acest sens va fi luata in cadrul unei sedinte care va avea loc astazi, in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges. Decizia ar putea fi comunicata in jurul orei 14:00.

Restrictii in judetul Arges dupa cresterea numarului de cazuri de coronavirus

Carantina Arges: autoritatile au implementat deja o serie de restrictii in judetul Arges, in incercarea de a ameliora cresterea numarului de cazuri de COVID-19.

Astfel terasele se vor inchide de la ora 22:00 in intervalul luni- vineri si de la ora 23:00 in weekend. In plus, pana in data de 8 august, au fost interzise balciurile, targurile si evenimentele publice, iar piscinele au fost inchise.

Autoritatile locale fac apel si la populatie pentru a respecta masurile de igiena si de distantare sociala, in incercarea de a evita o posibila carantina in Arges.

"Conducerea CJSU Arges face apel la Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta pentru aplicarea cu maxima exigenta a masurilor stabilite de lege. Facem apel la argeseni sa respecte masurile de prevenire (portul mastii in spatiile inchise, igiena mainilor, pastrarea distantei fizice) pentru a impiedica raspandirea virusului si pentru a se evita carantinarea zonala", se arata intr-un comunicat de presa.

Carantina Arges, extinsa la nivelul intregii tari?

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca ia in considerare scenariul in care Romania se va intoarce in stare de urgenta din 1 august si nu este deloc exclus sa se recurga la masuri preventive si restrictii pentru a preveni o tragedie.

Raed Arafat a dezvaluit ca numarul de cazuri creste cu 54.3% pe saptamana, astfel ca in luna august sunt sanse ca Romania sa aiba peste 58.000 de cazuri active si 4.000 de persoane vor fi internate la sectiile de Terapie Intensiva.

 

Taguri: