Virgil Musta trage un semnal de alarmă: "Lupta cu COVID-19 nu se câştigă în spital. Singura soluţie este să nu..."

Autor: Bianca Hriscu

Virgil Musta trage un semnal de alarmă. Medicul a reacționat după ce numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile.

Virgil Musta trage un semnal de alarmă.  Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere pe teritoriul României, astfel că specialiștii atrag atenția că respectarea regulilor de igienă și distanțarea socială sunt singurele măsuri care pot face diferența în perioada următoare.

Citeste si: Carantina Arges: cate locuri mai sunt libere in spitale- cifra este alarmanta!

Virgil Musta trage un semnal de alarmă: "Lupta cu COVID-19 nu se câştigă în spital. Singura soluţie este să nu..."

Medicii atenționează că numărul foarte mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus ar putea duce la aglomerarea spitalelor, situație în care specialiștilor le-ar fi aproape imposibil să mai gestioneze situația. Astfel, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă. Acesta s-a adresat românilor spunându-le că respectarea regulilor este cea mai bună modalitate prin care evoluția bolii poate fi ținută pe loc.

"Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor- cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii- nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital.

Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie. Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID. Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari, ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă."
, a spus medicul Virgil Musta, potrivit digi24.ro  .

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Carantina Arges: lista completa a localitatilor care pot intra in carantina de astazi

Coronavirus România, 27 iulie. Cum arată noul bilanț?

Coronavirus România, 27 iulie. După ce numărul cazurilor noi a continuat să crească și în weekend, autoritățile au anunțat noul bilanț la început de săptămână.

Coronavirus România, 27 iulie.Dacă până acum numărul cazurilor noi de coronavirus era mai mic în timpul weekendului, cifrele anunțate au arătat o creștere comparativă cu cea din timpul săptămânii, lucru care a stârnit îngrijorarea autorităților.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț al coronavirusului. Astfel, până în prezent, pe teritoriul României au fost depistate cu coronavirus 45.902 persoane. Dintre acestea, 25.794 au fost externate din spital, 3.440 fiind asimptomatice.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. Un român celebru, răpus de coronavirus la 56 de ani

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.