De ce nu ar trebui refolosită masca de protecție? Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Autor: Bianca Hriscu

De ce nu ar trebui refolosită masca de protecție? O mulțime de persoane o poartă de mai multe ori, lucru care le poate pune în pericol sănătatea.

De ce nu ar trebui refolosită masca de protecție?  Pandemia de coronavirus a făcut ca purtarea măștii de protecție să devină o obișnuință, însă pentru ca aceasta să fie eficientă este nevoie de respectarea anumitor reguli.

Citeste si: Vom purta mască de protecție și în exterior? Ludovic Orban: "Există risc de răspândire și..."

De ce nu ar trebui refolosită masca de protecție? Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise, iar acum, după ce numărul cazurilor noi a crescut din nou, autoritățile iau în calcul ca aceasta să fie folosită și în exterior, mai ales în locurile aglomerate. Gândită pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, masca de protecție se poate dovedi complet ineficientă atunci când nu este purtată corect.

Nu doar că trebuie să acopere gura și nasul, ci este nevoie ca aceasta să nu fie refolosită, iar în cazul în care se umezește ar trebui schimbată imediat. 

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ atrage atenția că refolosirea măștii de protecție poate face mai mult rău decât bine, având în vedere că pe suprafaţa ţesăturii rămân foarte mulți microbi.

"Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri.

Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun.", a spus Carmen Dorobăţ, potrivit digi24.ro .

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce a pățit o vânzătoare care i-a atras atenția unei cliente că nu poartă masca de protecție?

Masca devine obligatorie în spațiile deschise în acest județ din România. De când se aplică măsura?

Masca devine obligatorie în spațiile deschise în acest județ din România. Autoritățile au luat decizia după ce numărul de cazuri noi a explodat.

Masca devine obligatorie în spațiile deschise în acest județ din România.Ținând cont de faptul că tot mai multe persoane s-au îmbolnăvit de coronavirus în ultima perioadă, reprezentanții autorităților au decis să introducă această măsură.

Masca devine obligatorie în spațiile deschise din județul Argeș. Măsura va intra în vigoare începând de miercuri dimineață, anunțul fiind făcut de prefectul de Argeș, Emanuel Soare, potrivit  hotnews.ro.

Astfel, purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în exterior, unde sunt mai mult de două persoane, pentru toate persoanele care au vârsta peste 5 ani. Mai mult decât atât, toate evenimentele private vor avea restrictii de program, până la ora 22.00 în cursul săptămânii și până la ora 23.00 în weekend. O altă măsură este legată de desfășurarea transportului în comun. Niciun autobuz nu va mai pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune. 

Județul Argeș este unul dintre cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Numărul cazurilor noi este în creștere aici, motiv pentru care autoritățile iau măsuri în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Citește continuarea aici.  

Citeste si: Cât de periculos este aerul expirat în mască. "Virusul poate rezista în aer timp de câteva ore"

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.