In plina pandemie, cand cea mai importanta masura de protectie este igiena, mii de bucuresteni nu au apa calda! Ce spun autoritatile!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 ian 2021, 19:25
video Foto(4)

Mii de bucuresteni nu au apa calda si se spala cu apa incalzita la aragaz de saptamani bune. Autoritatile nu au aflat cine este de vina.

In plina pandemie, cand cea mai importanta masura de protectie este igiena, mii de bucuresteni nu au apa calda. Sunt in această situație de câteva saptamani bune. In loc să vină cu o solutie, autoritățile isi paseaza reciproc responsabilitatea.

In plina pandemie, cand cea mai importanta masura de protectie este igiena, mii de bucuresteni nu au apa calda!

Intr-un apartament din sectorul 3, diferența de temperatură între apă rece de la robinet și ceea ce ar trebui să fie apă caldă este de doar două- trei grade Celsius.

Se pare ca in tot Bucureștiul sunt astfel de probleme, spre disperarea oamenilor.

Primarul Capitalei susține că vină nu îi aparține, pentru că ar fi făcut eforturi să îmbunătățească infrastructură de termoficare: "Din nefericire CET Sud a oprit pentru revizie prin urmare apă ajunge de la distanțe foarte mari și de aceea sunt probleme în alimentarea cu apă caldă a bucureștenilor".

In plina pandemie, mii de bucuresteni nu au apa calda.

 Cei de la ELCEN susțin însă că nu au nicio vină și îi amintesc Gabrielei Firea că Termoenergetică, aflată în subordinea primăriei, are datorii de 450 milioane de lei. Cumulat cu problemele de infrastructură ale rețelei de termoficare, la iarnă bucureștenilor ar putea să le lipsească nu doar apă caldă, ci și căldura: "Primarul general al Capitalei răspândește din nou informații false în încercarea disperată de a devia atenția de la problema reală a termoficării din Capitală".

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Bucuresti: caldura si apa calda nu mai sunt furnizate de RADET. Gabriela Firea a facut anuntul: "Am semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare"

Disputa se extinde și între primari, nu doar între autoritățile locale și centrale. Robert Negoiță, edilul sectorului 3, se oferă să îi dea ajutor Gabrielei Firea în rezolvarea problemei care stă exclusiv în atribuția sa.

Robert Negoiță: "Mai multe sectoare au această problema, care nu e problema sectoarelor, e problema Capitalei, care gestionează tot ce înseamnă termoficare prin lege. Noi avem peste 300 de utilaje, avem capacitate să o ajutăm, trebuie doar să apeleze la noi să refacă infrastructură, mai ales acum, în contextul acestei crize trebuie să furnizăm apă caldă".


In prezent, cele mai afectate sectoare sunt 2 și 3. (sursa: digi24.ro)

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.