Medicul Mihai Craiu despre începerea școlii: "Întrebarea nu e dacă, ci cum"! Ce trebuie făcut

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 29 ian 2021, 23:15

Incepe scoala? Medicul Mihai Craiu despre inceperea scolii Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat la Digi24 că este important ca școala să înceapă, și că întrebarea corectă nu e dacă să înceapă, ci cum să se facă în siguranță. Potrivit medicului, sunt modele aplicate în alte țări, care pot fi luate de reper.

Incepe scoala? Medicul Mihai Craiu despre inceperea scolii  "Îngrijorarea părinților este justificată. Întrebarea nu este dacă trebuie să înceapă școala. Școala trebuie să înceapă, pentru că, altfel, impactul educațional și emoțional asupra sănătății vor fi greu de cuantificat.

Majoritatea cadrelor medicale din spitale sunt femei, mame și soții, nu pot face și homeschooling, și să meargă la serviciu gândindu-se dacă sunt copiii lor în siguranță.

Întrebarea e cum să se facă asta în siguranță.

Părintii trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură.

Incepe scoala? Medicul Mihai Craiu despre inceperea scolii 

Incepe scoala? Medicul Mihai Craiu despre inceperea scolii  Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor", a spus medicul la Digi24.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mihai Craiu a subliniat că, în contextul epidemiei, cu atât mai mult este importantă vaccinarea antigripală. El a adăugat că autoritățile au dat asigurări că în acest an vor fi asigurate mai multe doze de vaccin. 

Citeste si: Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

Citeste si: Veste mare pentru elevi! Ministerul Educatiei va distrubui 74.000 de laptopuri pentru scoli

Citeste si: Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"