Topul celor mai bune filme cu Marilyn Monroe

Author: Oana Picerea

Deși a avut o carieră de scurtă durata, Marilyn Monroe este una dintre cele mai cunoscute actrițe din istorie. A fost un sex-simbol al anilor '50 și '60 și a schimbat multe percepții.

 

Timp de un deceniu, ea a fost cea mai bine plătită actriță a acelor vremuri, iar filmele în care au jucat au avut încasări de peste 200 de milioane de dolari, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari în banii de astăzi.

 

Monroe a fost și un fotomodel de succes, însă a murit la vârsta de 36 de ani, pe 5 august 1962, după o supradoză cu barbiturice. Cea care a descoperit-o a fost menajera sa, care a devenit suspicioasă în momentul în care a văzut că lumina din camera actriței era încă aprinsă la ora 3:00 noaptea. Actrița intrase în depresie și căzuse și în patima alcoolului.

 

Chiar și după moartea sa, numele lui Marilyn Monroe a continuat să fie unul dintre cele mai respectate de la Hollywood. Despre viața sa s-au făcut filme celebre și documentare precum Marilyn: The Untold Story (1980) sau The Secret Life of Marilyn Monroe (2015), dar fanii au șansa să o revadă și în cadrul unui slot marca Playtech, lansat în 2012, disponibil pe acest website. Iar pentru cei care sunt în căutarea și a altor sloturi, ei le pot găsi pe https://pacanele.ro.

 

Și pentru că faima lui Marilyn Monroe este atât de mare, ne-am propus să vă prezentăm un top al celor mai bune filme în care aceasta a jucat, potrivit notelor de pe IMDB.

 

1. Some Like It Hot (1959, nota 8.2) - După ce doi muzicieni au fost martorii unui jaf, ei s-au deghizat în femei, dar apoi au apărut și alte complicații. În filmul regizat de Billi Wilder, Marilyn Monroe a jucat alături de Tony Curtis, Jack Lemmon și George Raft. Some Like It Hot a avut încasări de 25 de milioane de dolari.

 

2. The Asphalt Jungle (1950, nota 7.9) - Este unul dintre primele filme în care Marilyn Monroe a jucat, dar a avut un succes major. După ce un jaf s-a petrecut conform planului, ghinionul și o muncă polițienească bine duse la punct fac ca acțiunea să ofere multe scene imprevizibile. Marilyn Monroe a avut însă un rol secundar, a interpretat-o pe Angela Phinlay, dar a avut destul de puține replici în acest film.

 

3. The Seven Year Itch (1955, nota 7.1) - Marilyn Monroe era deja un star la vremea în care a filmat acest film, iar superba blondă a apărut inclusiv pe poster. Filmul din distribuția căruia au mai făcut parte Tom Ewell, Evelyn Keyes și Sonny Tufts a avut încasări de 12 milioane de dolari la vremea respectivă.

 

4. Monkey Business (1952, nota 7) - În acest film, viața unui chimist, interpretat de Cary Grant, este dată peste cap după ce unul dintre cimpanzeii sai găsește elixirul tinereții. Marilyn Monroe a avut un rol secundar în acest film.

 

5. Niagara (1953, nota 7) - Este unul dintre cele mai cunoscute filme în care Marilyn Monroe a jucat. Povestea se axează pe o excursie la Niagara pe care două cupluri o fac, iar tensiunile apărute duc la o crimă.

 

Deși au trecut atât de mulți ani de la moartea actriței, numele lui Marilyn Monroe este încă la modă. Din acest motiv, oamenii încă mai caută poze nevăzute cu frumoasa actriță, care ies la iveală după decenii. Pe de altă parte, inclusiv despre moartea sa apar tot felul de ipoteze noi. Dincolo de aceste lucruri, Monroe rămâne și una dintre cele mai frumoase actrițe din istorie și numele său este legendar.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.