4 joburi pe care le poti practica fara experienta

Author: Oana Picerea

Care este unul dintre primele criterii de pe site-urile de angajare care a ajuns sa te sperie deja? Daca te-ai gandit la criteriul legat de experienta, stai fara griji, nu esti singurul sau singura. Pentru multi tineri, aflati la  primele incercari de a gasi un job, sau proaspat iesiti de pe treptele facultatii, este foarte greu sa umple campul legat de experienta din CV. Si totusi, exista o multitudine de locuri de munca unde experienta, sau chiar studiile nu sunt necesare. Iti punem la dispozitie o lista in cele ce urmeaza.

Livrator  

Fie ca vorbim despre meseria de livrator mancare pe bicicleta sau pur si simplu sofer de livrari, tot ce vei avea nevoie pentru o astfel de indeletnicire va fi o orientare buna in spatiu. Desigur, in functie de specific va fi nevoie si de carnet, daca discutam despre conducerea unei masini sau de o conditie fizica decenta daca vei face livrari pe bicicleta. Altfel, o diploma de terminare a liceului si cateva zile pentru a te acomoda cu noul ritm de munca vor fi suficiente pentru a incepe livrarile. Plata de baza plus bacsisurile vor fi o rasplata substantiala intr-un job a carei singura necesitate este sa te plimbi. 

Insotitor de zbor

O alta meserie care nu necesita studii aprofundate este si cea de insotitor de zbor. Cu toate acestea, va fi nevoie de cateva saptamani sau luni de instruire, dar cursurile vor fi acoperite de firma care te va angaja. Ai nevoie doar de o diploma de terminare a liceului si de atitudinea potrivita. Vei lucrae foarte mult cu oamenii, asadar rabdarea si empatia vor fi practic indispensabile. Un aspect fizic placut va fi de asemenea un avantaj imens. Salariul va fi extrem de motivant, dar acesta nu este clar un job simplu. Orele tarzii si escalele repetate s-ar putea sa te oboseasca destul de tare, iar ideea de familie va fi pusa in asteptare pe parcursul acestei angajari. Setea de aventura iti va fi cu siguranta satisfacuta, dar toate acestea vor avea un pret ridicat. 

Agent de vanzari 

Nu oricine va face performanta din pozitia de agent de vanzari, dar cu siguranta oricine poate incerca acest post, mai ales daca au o pasiune pentru comunicare si sunt destul de convingatori in viata de zi cu zi. Nu vei avea nevoie de studii sau cine stie ce abilitati de vanzare de la inceput, dar in urma training-ului va fi nevoie sa tratezi fiecare apel ca pe o oportunitate imensa pentru firma si pentru tine. In functie de ritmul tau de invatare vei descoperi destul de repede daca poti face cariera in aceasta meserie sau daca pur si simplu nu te pricepi sa vinzi lucruri de care, de cele mai multe ori, oamenii nu au cu adevarat nevoie. 

Model de videochat 

Cu siguranta nu iti va fi greu sa gasesti un anunt legat de „studio videochat Bucuresti”de fiecare data cand esti online si pe buna dreptate. Aceasta afacere a explodat in ultimii ani in Romania si ar fi o oportunitate extrem de profitabila pentru orice tanara, indiferent de nivelul studiilor. Trebuie totusi sa ai o anumita inclinatie in ceea ce priveste comunicarea si psihologia umana, dar toate acestea pot fi si cultivate in timp. Experienta anterioara nu va fi necesara, dar o deschidere spre nou, da. Vei afla tot ce trebuie in cadrul trainingurilor, iar apoi vei aplica aceste cunostinte in sesiuni private care vor decurge exact asa cum doresti tu. Ai putea face un profit spectaculos daca-ti dai silinta si esti serioasa. 

Toti trebuie sa incepem de undeva. Care va fi primul tau loc de munca? 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.