Dezvoltare profesionala la distanta: se merita sau nu?

Author: Oana Picerea
Actualizat: 08 sep 2020, 13:05

Invatarea la distanta este o modalitate de a obtine educatie folosind forme interesante de interactiune intre un student si un computer. In procesul invatarii prin cursuri la distanta, o persoana are oportunitatea de a obtine o specialitate fara a vizita o institutie de invatamant. Pe durata pregatirii, fiecarui student i se atribuie un profesor dedicat care ii ofera sfaturi. Aceasta faciliteaza foarte mult intelegerea structurii procesului educational.

Astazi, educatia adultilor este accesibila tuturor prin metode de studiere la distanta cu ajutorul variatelor cursuri eurocor. Totodata, cerintele companiilor moderne pentru nivelul de educatie a angajatilor sunt foarte mari. Multe persoane, in timp ce lucreaza, se straduiesc sa-si imbunatateasca calificarile sau sa obtina o noua specialitate, pentru a avansa scara carierei si a creste nivelul salariilor. Este dificil sa-ti imaginezi un adult care, dupa munca, merge la o institutie de invatamant. Multi pur si simplu nu vor avea timp pentru acest lucru. Acesta este motivul pentru care invatarea cu ajutorul diferitelor cursuri la distanta este atat de raspandita in randul adultilor, incat iti permite sa combini studiul cu munca si familia si iti ofera posibilitatea de a primi o educatie suplimentara.

 

Cererea de invatamant la distanta se datoreaza mai multor motive:

 

  • Procesul de invatare la distanta este convenabil, deoarece poate fi combinat cu munca principala sau treburile casnice. Pentru a obtine studii superioare (a doua) intr-o forma la distanta, este suficient sa ai un computer cu acces la Internet. Toate materialele educationale: manuale, cursuri video de prelegeri si seminarii le vei primi prin posta electronica;

  • Orice institut de invatamant la distanta ofera mai multe programe educationale. Tehnologiile moderne de telecomunicatii contribuie la faptul ca cetatenii interesati primesc de la distanta studii superioare, studiaza limbi straine sau alte cursuri de specialitate si isi imbunatatesc calificarile;

  • Avantajele invatarii la distanta au fost pe deplin apreciate de locuitorii centrelor regionale si satelor mici, pe teritoriul carora nu exista institutii de invatamant superior. Prin urmare, solicitantii trebuie sa studieze in zone metropolitane, departe de casa. Acest lucru este asociat cu costuri suplimentare pentru cazare si mancare, ceea ce nu este intotdeauna justificat economic;

  • Avantajul competitiv al invatarii la distanta este costul accesibil. Specialistii certificati beneficiaza de bonusuri suplimentare la angajare, deoarece programul de invatare la distanta este mobil, contribuie la dobandirea simultana a cunostintelor teoretice si consolidarea lor in practica.

     

    Ceea ce merita sa stim e ca invatarea la distanta se bazeaza pe programa individuala. Aceasta metoda de predare necesita responsabilitate, autodisciplina, perseverenta, deoarece elevii trebuie sa stapaneasca o cantitate uriasa de informatii pe cont propriu. Calitatile personale enumerate vor fi utile in activitati profesionale suplimentare, vor ajuta la realizarea unei cariere de succes si la realizarea propriei persoane in domeniul ales.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.